A Vitality lett a világ legjobb csapata, de ők sem igazán értik ezt

A Vitality lett a világ legjobb csapata, de ők sem igazán értik ezt

A MOUZ zsinórban hetedik hete szerepel a top 10-ben.

Tegnap este megérkezett a HLTV szokásos heti frissítése a rangsorhoz, rajta olyan változásokkal a top 10-ben, mint a Vitality és a FaZe helycseréje az élen, valamint a NAVI visszaesése. A Vitality első helye csak egy újabb példa arra, hogy miért nem kellene az eredményeknek a nyári szünet alatt elévülnie, ugyanis a csapatok most már az IEM Kölnért járó pontokat veszítettek. Az őszi szezon eddig eltelt másfél hónapja alatt csakis vegyes mezőnyű stúdió LAN-okat (BLAST Premier őszi csoportkör, ESL Pro League, IEM Road to Rio) rendeztek a tier 1 csapatoknak, melyek egyikét pont a Vitality húzta be. De ezek egyike sem összehasonlítható a Counter-Strike katedrálisában történtekkel. 

Természetesen a Vitality játékosai is tudják, hogy nem lesznek egy ESL Pro League győzelemtől a világ legjobb csapata. Dupreeh és apEX leginkább csak nevetni tudtak a fejleményen, míg Spinx kifejtette, hogy jó érzés látni az első helyet a nevük mellett HLTV-n, de nem gondolná, hogy máris ők a legjobbak.

A FaZe és a Vitality helycseréjén túl a NAVI is súlyos pontokat veszített a héten, így megelőzte őket a Liquid. A G2-t nem különösebben érintette Köln jelentőségének csökkenése, ők korán kizúgtak arról a tornáról és azóta két játékost cseréltek is. Az RMR után viszont nehéz lenne őszintén állítani, hogy ez a csapat jobb a Cloud9-nál – idővel bizonyára rendeződni fog a sorrend köztük. Az Outsiders május óta először tért vissza a HLTV legjobb tizese közé több jó szereplésnek és egy rotterdami serlegnek köszönhetően. A MOUZ pedig éppencsak tartja a top 10-es helyét egy egyelőre kifejezetten erősnek tűnő NIP előtt.

HLTV-rangsor 2022.10.17-én

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!