Átgázolt az Outsiders a rotterdami mezőnyön

Átgázolt az Outsiders a rotterdami mezőnyön

Négy hónappal a cserék után máris trófeát szerzett az Outsiders!

Jame és csapata lett az ESL Challenger Rotterdam bajnoka, miután az elődöntőben 2-1-re legyőzték a MOUZt (Inferno 14:16, Mirage 16:9, Ancient 16:12), majd a fináléban 2-0-ra az ENCE-t (Dust2 16:8, Vertigo 16:14). Az Outsiders ennek köszönhetően 50 ezer dollárral és egy ESL Pro League S17 Conference hellyel lett gazdagabb Hollandiában.

A MOUZ elleni meccsükön majdnem ellopta az Outsiders Infernot. Az 5:10-re elveszített első félidő után 14:12-re is vezettek egy ponton, de az utolsó körökre összekapták magukat torzsiék és zsinórban négy kört hozva elérték a célvonalt. Mirage-on pisztolykörrel folytatták az egerek, viszont az első fegyveres körökhöz érve Jame-ék átvették az irányítást és most ők nyertek 10:5-re. A fordulás után azonban nem egy Infernohoz hasonló adok-kapok, hanem az Outsiders fölényes játéka folytatódott. Végül 16:9-re nyerték a pályát úgy, hogy a MOUZ köreinek kétharmadát a pisztolykörös győzelmek és az azokat követő anti-force-ok tették ki.

A MOUZ Ancientön vághatott volna vissza mindezért. 8:0-ra vezettek már a CT-oldalon, mire az Outsiders egyáltalán megérkezett a pályára. De akkor úgy megjöttek, hogy nem is lehetett már megállítani őket: a nagy hátrányból 16:12-es győzelmet kovácsoltak, ezzel kiejtve torzsiékat a rotterdami versenyről. A Majorön jön majd a visszavágó, rögtön az első körben játszanak a felek egymással.

A döntőben az ENCE ellen kellett bizonyítani Jame csapatának, ez pedig egészen simán összejött. Fame fenomenális játékának köszönhetően Dust2 egy kisebb korai hátrányt fordítottak át egyoldalú győzelemmé. Vertigon pedig 11:4-es CT-oldalt nyertek és úgy tűnt, közel a gyors vég. Az ENCE azonban nem adta fel, felzárkóztak. De mindhiába, mert az Outsiders lassan és biztosan közelített a győzelemhez, ami 16:14-nél következett be.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!