Rotterdami kitérővel folytatódik a MOUZ őszi szezonja

Rotterdami kitérővel folytatódik a MOUZ őszi szezonja

Kövessétek velünk élőben, magyar nyelven az ESL Challenger Rotterdam közvetítését október 14-16. között!

Az IEM Road to Rio RMR-jai után sem áll meg az élet a Counter-Strike világában, hiszen máris jön az ESL Challenger Rotterdam, ahol a legjobb csapat 50 ezer dollárral, valamint egy ESL Pro League S17 Conference hellyel lesz gazdagabb. Az értékes nyereményekért nyolcan lépnek a ringbe október 14-16-ig a holland kikötővárosban.

Csoportok

A-csoport
MOUZ
Movistar Riders
Eternal Fire
Nixuh

B-csoport
Outsiders
ENCE
TeamOne
Fluxo

Erőviszonyok

Előzetesen felmérve a terepet, favoritot nehéz lenne hirdetni ebben a mezőnyben. A MOUZ a legjobb csapat, legalábbis a HLTV rangsorából kiindulva. Az Outsiders és az ENCE viszont veszedelmes ellenfelek és nincs akkora távolság a játékuk színvonalát tekintve torzsiék és köztük. Elfogultság nélkül nézve mindhárom csapat esélyes a győzelemre. A MOUZnak talán annyi éle van, hogy a csoportjukban rajtuk kívül bárki képes lehet teljes csődöt mondani, ezzel megkönnyítve a továbbjutást. Míg a másik csoportban a brazilok meglephetik a nagyokat Bo1-ben.

Az Eternal Fire-rel is érdemes még számolni, ha nem is favoritként, de minimum sötét lóként. Bár kirúgták MAJ3Rt a máltai bukásuk után, ez nem biztos, hogy gyengíti őket, sőt! xfl0ud visszatérése miatt sokkal több tűzerőre kell számítani tőlük, ha XANTARES és woxic is színre lépnek, veszedelmes lesz a török ötös. imoRR irányítói képességei még kevésbé ismertek, ahogyan az is, hogyan hat mindez a saját játékára.

Ami a többieket illeti, a Movistar Riders SunPayus elvesztése óta felemásan muzsikál, hiába voltak Martineznek egészen jó megmozdulásai az EPL 16. szezonjának csoportkörében, nem elég konzisztens még ehhez a szinthez. A TeamOne és a Fluxo beleköphet még a nagyok levesébe, ha kifognak egy jó napot. A dél-afrikai Nixuh viszont csakis egy dologra fókuszálhat, ha reálisan állnak ehhez, méghozzá a tanulásra és a gyakorlásra, hiszen nem mindennap fordulhatnak meg Európában.

Közvetítés, menetrend

Az ESL Challenger Rotterdam eseményeit az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben, magyar nyelven. A menetrendet az alábbi képen láthatjátok, az időpontok közép-európai nyári időszámítás (CEST) szerint szerepelnek.

A MOUZ első seedként az utolsóként számon tartott Nixuh ellen kezdi a tornát az A-csoportban – pénteken 13:50-kor indul a Bo1 összecsapás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!