Magyar játékossal érkezik a BLAST Premier Showdown szerdától!

Magyar játékossal érkezik a BLAST Premier Showdown szerdától!

Két régió tizenhat csapata csap össze a héten, hogy játszhassanak a BLAST Premier őszi fináléjában!

Szerdán délután folytatódik a BLAST Premier őszi szezonja, méghozzá a Showdownnal, ahol nyolc EU- és ugyanennyi NA-csapat játszik majd a koppenhágai Royal Arénában kiadó helyekért. Mindkét régióból egy-egy csapat érhet oda az őszi döntőre, a versenyzők között pedig magyar játékosnak is szurkolhatunk, hiszen kory és a Sangal is szerepel az európai csapatok névsorában!

EU Showdown

Az európai régióban a Vitality, a TYLOO, az Astralis, az Eternal Fire, a BIG, a Sangal, a Heroic és az ECSTATIC csapnak össze a héten. A Showdown döntőjébe alighanem a két favorit, vagyis a Vitality és a Heroic jutnak be. Előbbi viszont nagyon jó eséllyel pályázik a továbbjutásra is, miután a HLTV rangsora alapján ők számítanak most a legjobb csapatnak – ez ebben a mezőnyben legalábbis kétségtelen. Az elemzők és a közösség is őket tartja a befutónak.

Nem véletlen ez, hiszen remek formában van a dán–francia–izraeli ötös mostanában, így akárki is kerül az útjukba, nehéz dolga lesz. A Heroic is jól muzsikált az elmúlt hetekben, de ők még nincsenek a Vitality szintjén egyelőre. Rajtuk kívül talán a BIG-gel érdemes még számolni, hiszen a Showdownt online rendezik és syrsoN ilyenkor megállíthatatlan az AWP-vel. Pont ellenük játszik nyitómeccset csütörtökön a Sangal, kíváncsian várjuk, meg tudják-e lepni őket koryék vagy egy korai búcsúval kell beérjék.

NA Showdown

Észak-Amerikában a Complexity, a Sharks, az MIBR, a TeamOne, az EG, a Fluxo, a 00Nation és a VERTEX fognak küzdeni. Közülük az IEM Road to Rio és az ESL Pro League alapján a Complexity, az EG és a 00Nation számítanak esélyesnek. A coL ugyan lemaradt a rioi Majorről, de legalább a döntőig el kell jussanak a gyengébb ágon, ahol a Sharks, az MIBR és a TeamOne közül fognak játszani kettővel.

Az EG és a 00Nation már az elődöntőben összefuthatnak. Ez a potenciális meccs ígérkezik a hét egyik legjobbjának – legalábbis NA-ben. Nehéz megmondani, hogy ki lehet közülük a végső győztes, az elemzők és a közösség véleménye is megoszlik ebben a kérdésben. De egy Complexity vs 00Nation döntő lenne talán a legizgalmasabb forgatókönyv.

Közvetítés, menetrend

A BLAST Premier őszi Showdownját az Esport1TV kínálatában Twitchen, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek élőben, magyarul az alábbi menetrend szerint:

10.19. - szerda
16:30 - Vitality vs TYLOO
19:30 - Astralis vs Eternal Fire
22:30 - Complexity vs Sharks

10.20. - csütörtök
16:30 - BIG vs Sangal
19:30 - Heroic vs ECSTATIC
22:30 - MIBR vs TeamOne

10.21. - péntek
16:30 - EU elődöntő #1
19:30 - Evil Geniuses vs Fluxo
22:30 - 00NATION vs VERTEX

10.22. - szombat
16:30 - EU elődöntő #2
19:30 - NA elődöntő #1
22:30 - NA elődöntő #2

10.23. - vasárnap
19:30 - EU döntő
22:30 - NA döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!