Hibás aláírások és botrány – nem mindenki örül az új matricáknak

Hibás aláírások és botrány – nem mindenki örül az új matricáknak

A BIG-es faveN úgy kapott matricát, hogy az RMR-on sem játszott.

Szombat hajnalban befutott az IEM Rio Major Viewer Pass frissítése, benne az aláírásos matricákkal. Azonban nem mindenki örülhetett, hiszen n0rb3r7, Patsi és dgt aláírását sem fogadta el a Valve, helyette egy régebbi verziót használtak újra. Mivel a játékosokat nem értesítették erről, esélyük sem volt másikat beküldeni.

A legnagyobb dráma mégsem ezekből kerekedett, hanem egy olyan matricából, ami talán túl jól is sikerült. Karrigan ezúttal a mezszámát építette be az aláírásába, ami egyben élete legsikeresebb évére is utal. A brazil rajongók viszont azonnal nekiugrottak, mert a 22-es szám politikai jelentéssel bír Brazíliában, tehát megosztó. A közelgő választásokon Jair Bolsonaro jelenlegi elnökre utal a szám: a szavazógépen kétszer kell a kettes opciót választani, ha valaki rá akar voksolni, ezért az újraválasztási kampány arculatának központi eleme lett a 22.

Az új matricák közül eleinte faveNé volt az egyik legnépszerűbb, ennek oka pedig egészen egyszerű: a német játékos már a Road to Rio RMR-on sem játszott, mégis bekerült az aláírása, mert s1n csak beugróként volt leadva a névsoron. Sokan azért vették a napokon át túlértékelt arany faveN-matricát, mert arra számítottak, hogy a Valve s1n aláírására fogja cserélni azt, ezzel limitálva a faveN-matricák mennyiségét. Valójában már ismert a precedens, ami azt támasztja alá, hogy ez nem következik be. Korábban zews sem kapott aláírást a Liquidben, pedig a helyettesített Stanislaw már nem is volt a csapat tagja a Majorön. 

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!