Számos profi szerint haldoklik a Fortnite Competitive része

Számos profi szerint haldoklik a Fortnite Competitive része

Talán már soha nem lesz a régi?

A Fortnite már elérte azt a pontot, amikor bátran kijelenthetjük, hogy a közeljövőben biztosan nem fog kihalni, és még minimum évekig a legfelkapottabb játékok listáját fogja erősíteni. Mivel már több mint öt éves múlttal rendelkezik, és ez idő alatt az Epic Games több-kevesebb sikerrel, de fent tartotta a közösség érdeklődését, ez adott egy olyan biztos alapot a játéknak, amit csak valami orbitális hibával lehetne tönkretenni.

A fent leírtak azonban csak a általános Battle Royale-ra igazak, a competitive részéről sajnos ezt nem mondhatjuk el. Ahogy teltek az évek, nem azt éreztük, hogy a versenyeken egyre nagyobb a hangsúly, és sikeresen a minőségi e-sport irányába haladunk, inkább egy lassú egyenletes hanyatlásnak lehettünk a szemtanúi. Hol vannak a régi nagy versenyek, melyeket minden játékos izgalommal telve nézett végig, és ökölbe szorított kézzel szurkolt a kedvenceinek?

Nyilván erre lehet azt mondani, hogy az idő múlásával természetes, hogy csökken a hype, de mégis vannak olyan játékok – lásd LoL vagy CS:GO –, ahol ezt sikeresen megoldották, és a mai napig központi szerepe van a competitive résznek a játékban, sőt.

TSMFTX Co1azo – profi játékos – egy tweetben adott hangot aggályainak, melyre többen reagáltak, többségében igazat adva neki.

„Lehet, hogy a Fortnite sosem hal meg igazán, de a versenyrésze a 3. fejezet eleje óta lefelé halad." – írta Co1azo.

Számos profi szerint a Chapter 3 tette be a kaput, amikortól még kevesebb hangsúly került a versenyekre, és olyan fegyverek is bekerültek, melyeknek nem lett volna szabad. Talán most még az Epic Gamesnek lenne lehetősége a változtatásra, bár már nagyon sok profi és híres tartalomgyártó tért át a casual módokra vagy más játékra, az Epic pedig láthatóan főként a skinekért akar versenyeztetni bennünket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked hiányzik a sok verseny?

  • 50 %
  • 50 %