Torzsiék győzelemmel, koryék vereséggel kezdték az RMR-t

Torzsiék győzelemmel, koryék vereséggel kezdték az RMR-t

MOUZ–NAVI meccs a 2-0-ért és Sangal–FANTASY az 1-1-ért ma, az Esport1TV adásán!

A MOUZ 16:10-re megverte az OG-t, a Sangal viszont 3:16-ra kikapott a beugróval érkező BIG-től az IEM Road to Rio európai RMR-jainak nyitónapján. Csodával határos módon nem történtek nagy meglepetések a nap további mérkőzésein sem, mindkét RMR-on a favoritok domináltak. Egyedül a FaZe–GamerLegion-találkozó lógott ki ebből a sorból valamelyest, ott ugyanis majdnem két teljes pályányit játszottak a felek hosszabbításokkal Mirage-on, mire karriganék le tudták zárni a meccset 28:25-nél.

A MOUZ győzelme Vertigon közel sem volt olyan egyértelmű, mint a végeredmény sejteti, bár mindkét oldalon kellett egy adag szerencse ahhoz, hogy kompetitív legyen a pálya. Az első félidő CT-oldalon nem egyszer akart kicsúszni az egerek kezéből, de a védelem még pont időben összekapta magát ahhoz, hogy 9:6-ra nyerjenek. A játék tempójának diktálásában nagy szerepe volt xertioNnek, aki egyik impact fraget lőtte a másik után az elképesztően erős lurkjátékának köszönhetően, valamint torzsinak, aki az EPL-hez képest új embernek tűnt tegnap este. A túloldalon NEOFRAG és nexa rémisztően gyenge játéka szintén segítette a MOUZt.

Ami pedig a Sangalt illeti, ezen nincs mit szépíteni, a BIG még beugróval is egy magasabb kategóriát jelentett. Sőt, talán a hátrányos helyzetük miatt történhetett meg az, hogy tabseN visszatekerte az éveket és karrierje egyik legerősebb teljesítményét tette le az asztalra koryék ellen (2,19 rating, 27-7 K-D, 134 ADR). Ha pedig syrsoN statisztikáit (1,66 rating, 21-11 K-D, 103 ADR) nézzük, könnyen hihetnénk azt, hogy ő otthonról játszott és nem LAN-on! (Oké, ez nyilván csak vicc – a szerk.)

Az első nap eredményei

A RMR

B-RMR

A MAGYAR KÖZVETÍTÉS MENETRENDJE

Kövessétek élőben, magyar nyelven az IEM Road to Rio európai RMR-jait az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén! Ma ismét Bo1 találkozókra kell számítani, a 0-1-es és 1-0-ás csapatok igyekeznek majd eldönteni, hogy ki kerül a kiesés vagy éppen a továbbjutás közelébe.

Az első nap sajnos nem volt akadálymentes, egy meccses csúszás volt technikai problémák miatt az egyik streamen, ezért a MOUZ és a Sangal meccsei párhuzamosan történtek. Reményeink szerint ma már minden rendben megy Máltán és a lehető legtöbb meccset eltudjuk hozni nektek a nap folyamán!

10.05. - Szerda

11:00 - forZe vs 1WIN
12:15 - Astralis vs Eternal Fire
13:30 - FANTASY vs Sangal
14:45 - OG vs Illuminar
16:00 - FaZe vs fnatic
17:15 - Cloud9 vs G2
18:30 - BIG vs Vitality
19:45 - MOUZ vs NAVI

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!