Az Így neveld a sárkányodat inspirálta a Sárkányok háza fináléját

Az Így neveld a sárkányodat inspirálta a Sárkányok háza fináléját

Az epizód rendezésére való felkészülésképpen Greg Yaitanes megnézte az Így neveld a sárkányok első részét, továbbá Steven Spielberg Jurassic Parkját. 

Előző héten véget ért a Trónok harca előzménysorozatának számító Sárkányok háza első évada és a világ ismét Westeros lázban ég, mivel a sorozat remekül sikerült és nem csak a kritikusoknál talált be, de több tíz millió nézőt szegezett a HBO elé. A csatorna persze picit számított erre, ezért már a második epizód premierjének környékén bejelentették, hogy érkezik a második évad, üröm az örömben viszont, hogy 2024 előtt ne is számítsunk rá. Addig is marad a sorozat újra darálása, a Tűz és vér alapmű beszerzése, na meg a mémek, melyek közül a legjobbakat nemrég mi is bemutattuk nektek. 

A sorozat fináléja egyébként kicsit kiverte a biztosítékot a rajongóknál, annyira véresre és brutálisra sikerült, a rendezésért felelős Greg Yaitanes pedig jogosan aratja le a babérokat. A szakember nemrég az Entertainment Weekly magazin munkatársaival beszélgetett és az interjúból rendkívül érdekes dolgok derültek ki, miként készült például a munkára. Először is, most egy kicsit spoileresbe megyünk át, szóval aki még nem látta a Sárkányok háza 10. részét, nézzen szét inkább a Filmes részlegünkben, ahol megtudhatjátok, mikor érkezik a HBO The Last of Us sorozatának első része, vagy Henry Cavill miért hagyhatta ott a Netflix Vaják sorozatát.

Szóval ott tartottunk, hogy a történet szerint Alicent királyné és a kis tanács szembeszegül Békés Viserys akaratával, aztán nép szeme láttára megkoronázzák Aegont, másodikat ezen a néven. A fináléban a hír eljut a jogos trónörökösnek számító Rhaenyra hercegnőhöz, aki egy szívbe markoló vetélés után összeszedi magát és udvarát, hogy szövetségeseket keressen igénye érvényesítésének támogatásához. Rövid tanácskozás után meg is van a mesterterv és fiai sárkányháton vágnak neki Westerosnak, a második legnagyobb örököse, Lucerys pedig Viharvégbe látogat Arrax névre hallgató sárkányával, hogy üzenetet vigyen Boros Baratheon nagyúrnak. A kis herceg meg is érkezik, összefut azonban Aemonddal, aki a találkozó után Vhagar hátán üldözőbe veszi a fiút. 

Érdekesség, hogy hátborzongató csatajelenetre való felkészülés gyanánt Yaitanes a DreamWorks 2010-ben megjelent, Így neveld a sárkányod című filmjét nézte meg, mivel abban is van egy különböző méretű sárkányok közti üldözési jelenet, melynek megalkotásában az Oscar-díjas operatőr, Roger Deakins is munkálkodott. Miután a rendező megnézte az alkotást, talált néhány komoly hasonlóságot, ezért változtatásokat eszközölt a légicsatán, plusz Steven Spielberg Jurassic Parkjából is merített, mondván a nagy álkapcsok Viharvég felett is jól mutatnak majd. Ettől függetlenül az animációs-film inspirációja kézzel fogható a végterméken, de erről ti is meggyőződhettek az alábbi bejegyzésben lévő videó alapján. 

Habár az első évad hivatalosan is véget ért, a HBO az ilyen kulisszatitkokkal remekül tartja fent a hype-ot, plusz a buliba előszeretettel száll bele Westeros megalkotója, a projektben producerként tevékenykedő George R.R. Martin is. Az író például nemrég kifejtette, hogy rendkívül fontos volt számára a sárkányok különböző dizájnja, így a nézők könnyen meg tudják őket különböztetni egymástól, plusz véleménye alapján Paddy Considine verziója Viserys királyról sokkal jobban sinkerült, mint az övé a könyvben. 

Nektek egyébként melyik volt a kedvenc jelenetetek a Sárkányok háza első évadából? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!