Visszatáncol a riói szakadék széléről a Vitality és a Cloud9?

Visszatáncol a riói szakadék széléről a Vitality és a Cloud9?

Már biztosan lesz brazil játékos a Major második csoportkörében, de vajon lesz francia és kazahsztáni is?

Már csak hat csapat van életben az IEM Rio Major első csoportkörének utolsó fordulójához érve. Tegnap este a BIG, az Outsiders és – a brazil rajongók örömére – a FURIA is csatlakozott a Legends Stage mezőnyéhez, míg az IHC, a Grayhound és az EG búcsúztak a riói tornától. Az ötödik fordulóban három izgalmas mérkőzés jön, azonban sokak gyémánt Pick'Em éremje veszélybe kerülhet azzal, hogy az OG és a Vitality egymás ellen játszanak a túlélésért ma délután.

Az első nap óta a legfontosabb sztori a Majorön a Vitality és a Cloud9 sorsa. Két olyan csapatról beszélünk, akiket mindenki a rájátszásba vár és alkalomadtán a FaZe-t vagy a NAVIt is legyőzhetik még. Azonban a Cloud9 két Bo1-es vereséggel kezdett és innentől már nem hibázhattak. Sh1ro (aki eddig Rio legjobbja) és Hobbit kimentették őket az Imperial ellen, tegnap pedig ismét az orosz AWP-s volt az, aki megadta az EG elleni mérkőzés hangnemét Dust2-n (16:5-re nyerték). Overpasshoz érve végre Ax1Le is megérkezett Rióba, így könnyedén leszerelték az észak-amerikai csapatot a második pályán is (16:11). Ma este, ha marad a forma, nem lesz nagy probléma a GamerLegion sem a továbbjutásért.

A Vitality helyzete pár fokkal komplexebb. Ők egy Imperial elleni győzelemmel kezdték a versenyt, de a GamerLegion kifogott rajtuk aznap később és az Outsiders is legyőzte őket a második játéknapon – immáron Bo3-ban. Tegnap este sikeresen 2-2-re mentették magukat, néhány furcsa helyzetet (például dupreeh rohangálása a lerakók között 1v2-ben) leszámítva nem okozott gondot nekik a Grayhound (Inferno 16:6, Mirage 16:12). ZywOo továbbra is remek formában van, valamint a 18. Majorét játszó dupreeh is egy jó meccset tudhat maga mögött – a nagy egészet nézve. De még így sem tűnnek a világ egyik legjobb csapatának Rióban.

Az ötödik fordulóban az OG-val találkoznak, akik nem voltak valami veszélyesek eddig: csak a Grayhoundot és az IHC-t, a csoportkör két leggyengébbnek tartott csapatát tudták legyőzni eddig. Ráadásul előbbit Bo1-ben, utóbbit kicsit szenvedősen, de Bo3-ban – degster játéka elpalástolta a gyengeségeket. A kérdés csupán az, hogy ZywOo ellen is elég lesz-e az orosz AWP-s? Mert Annihilation tegnap nem fejtett ki túl nagy ellenállást, ami szintén degster malmára hajtotta a vizet.

A CSOPORTKÖR ÁLLÁSA A 4. KÖR UTÁN

Forrás: ESL

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 3. – csütörtök
15:00 - OG vs Vitality (2-2)
18:30 - GamerLegion vs Cloud9 (2-2)
22:00 - fnatic vs 9z (2-2)

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!