Elkerülte a szakadékot a Cloud9 és a Vitality, a FaZe és a NAVI ellen nyitnak holnap!

Elkerülte a szakadékot a Cloud9 és a Vitality, a FaZe és a NAVI ellen nyitnak holnap!

Az első csoportkör végeztével még minden favorit életben van Rióban, de ez gyorsan változhat a következő napokban, mert a nyitómeccsek párosításai furcsa helyzetet idézhetnek elő.

Véget ért az IEM Rio Major első csoportköre, összeállt a Legends Stage mezőnye. A Vitality és a Cloud9 sikeresen vette az utolsó akadályt is, így visszatáncoltak a szakadék széléről. A fnatic harmadik nekifutásra ugyan, de szintén elérte a következő szakaszt. Mindez azt jelenti, hogy az OG, a GamerLegion és a 9z búcsúztak Rióból.

A Vitality és az OG összecsapása minden volt, csak egyszerű nem. Vertigon nagyon nehezen bírtak egymással a felek, hiába kezdte a félidőket erősen mindkét csapat a pisztolykörök hátán. Végül csak hosszabbításban nyerte meg ezt a pályát a Vitality, amiről ZywOo vs. degster 1v1 clutchok döntöttek. Ami érdekes tanulsággal szolgál, hiszen a Vitality pickjéről beszélünk – lehet nem olyan erősek rajta nyomás alatt, mint azt korábban gondoltuk? Inferno és Dust2 egy fokkal egyértelműbbek voltak, legalábbis a végeredményt tekintve. Valójában a meccs előrehaladtával egyre több volt a hiba mindkét oldalon. Így történhetett meg például az a kör Mirage-on, ahol a 3 HP-val rendelkező ZywOo a Scouttal lelőtt négy ellenfelet és kifogta az OG vitorlájából a szelet.

A Cloud9 és a GamerLegion mérkőzése egészen egyértelmű volt az első pályán a megtévesztően szoros, 16:13-as eredmény ellenére is. Overpasson hiába hozott 11 kört a GL CT-ben, tudni lehetett, hogy a Cloud9 egyik legjobb pályáján nem fogják felvenni a versenyt, mégha kipróbálnak minden létező offenzív stratégiát, akkor sem. Mirage már mást történet, itt a csapatok néhány egyéni teljesítménynek köszönhetően kéz a kézben haladtak a célvonal felé, egészen Ax1Le életének one tapjéig: az orosz játékos a B-lerakóra ugrás közben lőtte fejbe a röviden játszó isakot!

A legends stage párosításai

A Legends Stage-hez érve beszáll az RMR-ok nyolc legjobb csapata is a Major küzdelmeibe, ami a párosításoknak köszönhetően rögtön izgalmas mérkőzésekkel indul – nagy kár, hogy ezek Bo1-ek. Ráadásul egy napot még várni kell rájuk, hiszen ma szünnap/médianap lesz és csak holnap délután folytatódik a riói őrület.

Az első körben, mivel a seedelés a torna korábbi eredményei és az RMR-ok alapján történik, nem pedig egy függetlenebb ranglista szerint, elég furcsán jöttek össze a párosok. Lurppis össze is hasonlította ezeket a HLTV rangsorával, így láthatjuk, hogy nem a hagyományos „a legerősebb a leggyengébb ellen” lesz a recept, hanem mindenki a saját súlycsoportjával megegyező ellenfelet kapott az első körre.

Ez a gyengébb csapatoknak előnyösebb lehet a teljes csoportkör során, hiszen a 3. körtől megjelenik a Buchholz-rendszer is, ami a korábbi ellenfelek eredményei alapján fogja osztályozni a csapatokat. Tehát, aki gyenge csapat ellen kezd, az végig olyat fog kapni (már az elérhetőek közül) és ugyanez igaz az erős csapatokra. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul mindez, mert nevetséges lenne, ha például a FaZe-nek és a NAVI-nak most kellene átjutnia az összes favoriton, nem a rájátszásban. De ugyanígy elfogadhatatlan, ha egy top 10-en kívüli csapat egyszer sem kerül össze top 5-ös ellenféllel egy ilyen mezőnyben, mégis bejutna a rájátszásba. Meglátjuk.

Félreértés ne essék, az első körös párosítások tényleg érdekes meccsnek tűnnek izolációban. Csak a nagy egészet nézve elrontja a versenyt, ha a világ legjobbjai helyett olyan csapatok is át fognak csúszni a szitán, akik a rájátszásban nem tudnak teljesíteni. Valamint az, hogy a FaZe már most összefut a Cloud9-nal, az egyetlen csapattal, aki hónapok óta rendszeresen legyőzi őket, azt jelenti, hogy nem láthatjuk őket Bo3-at játszani, lehet a teljes Major alatt. Pedig egészen biztosan több embert érdekelne, hogy a FaZe felülkerekedik-e rajtuk most vagy sem, mint egy random kiscsapat továbbjutása és borítékolható negyeddöntős kiesése.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 5. – szombat
14:00 - MOUZ vs Liquid
16:15 - FaZe vs Cloud9
17:30 - Vitality vs NAVI
18:45 - FURIA vs ENCE
21:15 - Csoportkör 2. forduló #1
22:30 - Csoportkör 2. forduló #2
23:45 - Csoportkör 2. forduló #3
01:00 - Csoportkör 2. forduló #4

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!