Nem hiszed el, hogy mennyi pénzt termelt már a Diablo Immortal

Miközben Hollandiában és Belgiumban nem játszhatnak vele a játékosok.

Ennyire ellentmondó videójátékfejlesztő céget, mint az Activision Blizzard, keresve se nagyon találhatnánk. A rajongók több ízben is rájuk zúdították már a haragjukat és a csalódottságukat, eközben mégis elképesztő összegeket áldoznak az egyes játékaikra. A Diablo Immortal révén a cég globális bevétele meghaladt a 300 millió dolláros határt is. Az elsődlegesen mobilra gyártott játékot hiába szidják és hiába lázonganak a pay-to-win rendszere ellen, úgy tűnik egyesek mégsem sajnálják rá a pénzüket.

Ez az összeg egyébként azért is elképesztő, összehasonlítva például a Raid: Shadow Legendsszel, ami 2021-ben hozta össze a 370 millió dolláros bevételt, mert az Immortal csak nyáron jelent meg. A mikrotranzakciók miatt a felhasználók nagy része egyébként elég csúnyán lepontozta a játékot, jelenleg 0.3 ponton áll a Metacriticen, de ez a bevételek fejében semmit nem számít.

A játékosok negatív hozzáállása ellenére úgy tűnik, hogy a stratégia kifizetődő a vállalat számára. Öt hónappal a hivatalos megjelenés után a Diablo Immortallal összesen több mint 300 millió dollárt keresett világszerte a Blizzard. Ez az összeg a 60 országból származó 155,6, és Kínából – pedig majdnem úgy volt, hogy meg sem jelenik ott –, a NetEase Games által összehozott 144,7 millió dollárból tevődik össze. Fontos megjegyezni, hogy a játék kínai kiadása több, mint másfél hónappal azután történt meg, hogy az máshol is megjelent. Ennek ellenére a kínai bevételek majdnem megegyeztek a világ többi részének bevételével. A játékot összesen 21,4 millióan töltötték le eleddig, miközben csak Kínában 4,15 millióan telepítették fel a készülékükre az Immortalt. Ez az összes letöltés 19%-a, de ha összehasonlítjuk azzal, hogy mennyi pénzt költenek a játékosok benne, az bizonyítja, hogy mennyire fontos a kínai piac.

Európában egyébként két országban, Hollandiában és Belgiumban meg sem jelenhetett a játék, mivel a helyi törvények szerint potenciálisan szerencsejátéknak minősülő loot boxok vásárolhatóak benne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!