Ezreket érintő leépítés jöhet a Facebooknál

Ezreket érintő leépítés jöhet a Facebooknál

Hét közepén kerülhet sor a bejelentésre.

A Wall Street Journal érdekes információt tett közzé, mely az elmúlt éveket nézve talán nem is annyira meglepő. Forrásaik szerint a Meta hatalmas elbocsájtást jelenthet be a héten, és ezáltal sok ezren veszíthetik el jelenlegi állásukat. Látva az elmúlt évek teljesítményét erre számítani lehetett, főleg, hogy rengeteg új alkalmazottat vettek fel annak ellenére, hogy a saját metaverzumuk fejlesztése eddig látszólag csak egy pénznyelő.

Bár a tőzsdéken most sehol nem rózsás a helyzet, a tech-cég részvénye kiemelkedően nagy – 73 százalékos – zuhanáson van túl. Ezzel párhuzamosan a harmadik negyedév eredményei is gyengék, és a negyedik negyedévhez sem fűzhetünk túl nagy reményeket.

Habár Mark Zuckerberg előre jelezte, hogy a metaverzumba befektetett munka és pénz csak hosszútávon térül meg, úgy tűnik sokak kételyét nem sikerült eloszlatni, és ez már most komolyan visszaüt az aggasztó gazdasági helyzettel karöltve.

A bejelentés előreláthatólag november 9-én – szerdán – fog megtörténni, és ezzel a valaha volt egyik legnagyobb leépítés valósulhat meg a technológiai ipar történelmében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted végül sikeres lesz a metaverzumuk?

  • 20 %
  • 20 %
  • 60 %