Mégsem játszik már idén device

Mégsem játszik már idén device

Az Astralis szerint nem akarják elsietni a dán AWP-s visszatérést. Valójában ennél többről lehet szó.

Device kihagyja az első potenciális versenyét az Astralisszal, ezért idén már biztosan nem láthatjuk a négyszeres Major bajnokot a szerveren. A helyét az Astralis Talentből beugróként érkező Kristou veszi át az Elisa Masters Espoo 2022-n.

A szervezet nevében megszólaló Kasper Hvidt szerint device „játékérzéke, képességei és személyisége az első naptól kezdve jelen volt, és ugyan mind kíváncsian várjuk az első tornáját, mint az átigazolásakor is jeleztük, van időnk helyesen csinálni a dolgokat anélkül, hogy bármit is erőltetnénk”. Remek kérdés, hogy ez mit jelent, amikor a játékos a bejelentésekor még arról beszélt, mennyire várja, hogy ismét játszhasson, mert nem okoz már gondot a mentális problémája, megtanulta kezelni, valamint visszanyerte a motivációját is.

Spekulációk szerint device lemaradása az espooi keretből inkább arról szólhat, hogy nem szeretne a félkész csapattal játszani, csak azért, hogy játszon. Állítólag a sproutos Staehrt is ő szeretné az Astralisban látni a leginkább, mert az utóbbi hónapokban sokat játszottak együtt és nagy tehetségnek tartja. De erre a Major utánig biztosan nem kerülhet sor. Ezért inkább kivárják a szervezettel, hogy beváltsák az ígéretet és összerakják a végleges csapatot.

Szó sincs arról, hogy ez valamiféle díváskodás lenne, tényleg nem sok értelme van az Astralisnak indulnia Espooban. Device-on pedig nem segítene az egy éven át tartó kihagyás után, ha egy rossz és sok szempontból felesleges szereplés rontaná a visszatérő motivációját. Cserében egy 2023-as visszatérés azt jelenti a várható versenynaptár alapján, hogy vagy egy BLAST Premier csoportkör (még nincs bejelentve), vagy rögtön az IEM Katowice lesz az első versenye Astralis-mezben – ezek bármelyikén hatalmas lesz a debütáló csapaton a nyomás.

AZ ASTRALIS FELÁLLÁSA Espooban

Lukas „gla1ve” Rossander
Andreas „Xyp9x” Hojsleth
Benjamin „blameF” Bremer
Mikkel „MistR” Thomsen (beugró)
Kristoffer „Kristou” Aamand (beugró)

Peter „casle” Toftbo Ardenskjold (ideiglenes edző)

Nicolai „device” Reedtz (inaktív)
Asger „farlig” Jensen (inaktív)
Martin „trace” Heldt (inaktív)

Borítókép: Astralis
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!