Újabb bajnokesélyest szúrtak le Rióban

Újabb bajnokesélyest szúrtak le Rióban

A FaZe után a Vitality is búcsúzott Rióból és már csak három kiadó hely maradt a rájátszásban. De vajon kik lesznek a befutók?

Az IEM Rio Major Legends Stage-ének harmadik napja sem volt egyszerűbb az előzőeknél. A nap talán legfontosabb meccsén kikapott a Vitality az ENCE-től és ennek meg is fizették az árát – a francia–dán csapat már el is kezdett úszni a Copacabanáról vissza Európába. A MOUZnak első próbálkozásra nem lett meg a továbbjutás. Az Outsiders (főleg Jame végtelen bölcsessége) túl kemény dió volt nekik, de ma újra nekifuthatnak az ENCE ellen. A fnatic viszont boldogan térhetett nyugovóra tegnap este, mert az ELEAGUE Major Boston óta először ott lesznek a legjobb nyolc között.

A MOUZ és az Outsiders találkozója igazából már Overpasson, a széria első pályáján eldőlt. Az elfogadhatónak mondható első félidőt (9:6) követően a MOUZ támadásait sorra szerelte le Jame, fame és Qikert, akik remek munkát végeztek abban is, hogy torzsinak a lehető legkényelmetlenebb legyen az élete a szerveren. Mindössze egy támadásból tudtak kört szerezni az egerek, az Outsiders pedig elszaladt a pályával, ami látványosan összetörte a MOUZt. Még Infernóra sem sikerült teljesen összekapniuk magukat. Torzsi és xertioN ki lett kapcsolva, JDC és frozen pedig hozták a kötelezőt T-oldalon, de a 8:7-es félidő messze volt az optimálistól. Végül a pisztolykört és egy fegyveres CT-kört tudtak elhozni a második félidőben összesen, a 2-0-s vereség így gyorsan elérkezett.

A Vitality és az ENCE kiesési rangadóján ZywOo relatív és Spinx abszolút gyenge teljesítménye volt a döntő faktor. A francia játékos nem tudott versenyre kelni SunPayusszal, aki élete teljesítményét tette le az asztalra tegnap este. Spinx pedig Nuke T-oldalát leszámítva nem sokat tett hozzá a meccshez. Vertigon még 12:12-ig úgy tűnt, a Vitality képes lehet lezárni a pályát a problémák ellenére is – többek között apEXnek köszönhetően–, ám az ENCE másképp gondolta és ezután négy sikeres támadást vittek be a 16. kör eléréséhez.

Nuke-on valde is csatlakozott a spanyol csapattársához fragelésben, 6:9-es T-oldalt hoztak, majd 13:9-ig meneteltek a fordulás után. A Vitality az utolsó körökben felzárkózott, még meccspontjuk is volt 15:14-nél. Ekkor Magisk 1v3-ban maradt, amit az utolsó életben maradt CT, dycha akadályozott meg, ezzel hosszabbításra mentve a mérkőzést. Itt már nem volt megoldása a Vitalitynek az ENCE játékára. Végül valde lépett a böllér szerepébe: az 1v2-be kényszerült Magisket késeléssel küldte haza Rióból!

A CSOPORTKÖR ÁLLÁSA A 4. KÖR UTÁN

Forrás: ESL

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 8. – kedd
15:00 - MOUZ vs ENCE
18:30 - BIG vs NAVI
21:00 - Liquid vs Spirit

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!