Hatalmas meglepetés Rióban: kiestek a címvédők!

Hatalmas meglepetés Rióban: kiestek a címvédők!

A FaZe korai távozásával teljesen kinyílt a mezőny Rióban, majdnem bárki megnyerheti a Majort!

Az IEM Rio Major Legends Stage-ének második napja is a hátunk mögött van, megtaláltuk az első továbbjutókat és kiesőket. Akik tegnap este nagyon örülhettek, az a Cloud9 és a FURIA, ők 3-0-val a rájátszásba lőtték magukat. Akiknek viszont tragédiába fulladt a Majore, az a korábban ígéretes kihívónak talált NIP, valamint a címvédő FaZe – mindkét csapat nyeretlenül úszhat haza Rióból!

A FaZe kapcsán szombat óta a seedelés tűnt aggasztónak. Az első két, Bo1-es körben a világ néhány legjobb, már a Challengers Stage-ben bemelegedő együttesét kapták meg. A formátum tehát megbüntette őket azért, mert 3-0-val mentek át az RMR-on. A Cloud9 és a Vitality elleni Bo1-ekben két életüket elvesztették a háromból. Amire viszont nincs mentség, hogy tegnap a Bad News Eaglestől is kikaptak.

Karrigan tizenkilencre lapott húzott a vétóban és a felállás életében először Vertigót átengedte. Emögött volt némi racionalitás. Egyrészt, az Ancient tiltási opció értékes volt a BNE ellen. Másodszor, ezzel Mirage választására kényszerítették a BNE-t a végén, Nuke-ot pedig hozhatta a FaZe, tehát a legrosszabb esetben is az utolsó két pályán megnyerik a meccset, ha Vertigo nem jön be. Karrigan állítása szerint gyakorolták is Vertigot, hétpályás map poollal készültek a Majorre, de sok hibát vétettek rajta, a szerencse sem az ő oldalukra állt és mindezért elbukták azt.

Az igazán fájó pont mégsem Vertigo, hanem Mirage lesz. Számtalanszor lezárhattak volna, de nem tudták. A hosszabbításokban frusztráltak voltak, folyamatosan hibáztak, lassúak voltak a T-körök, a BNE pedig kihasználta a lehetőséget és kiejtette őket az életbenmaradásért. Előzetesünkben bő egy héttel ezelőtt azt írtuk, hogy a FaZe történetének akkor lesz vége, amikor vége lesz: nos, azt hiszem, tegnap ennek lehettünk szemtanúi.

A FaZe távozásával gyakorlatilag teljesen kinyílt a mezőny, innentől kezdve bárki tippje bejöhet. Az eddigiek alapján a Cloud9-ra lesz érdemes figyelni a leginkább, ők sötét lóként indultak, most pedig úgy fest, pole pozícióban vannak. A NAVI a FaZe-hez hasonló helyzetben van, de még élnek – ma este meglátjuk, hogy a BNE őket is haza tudja-e küldeni. A Vitality a kieséshez áll közelebb ismételten. A rájátszásra van esélyük, többre az eddigiek alapján nem igazán. A Liquiddel kapcsolatban aggódtunk, hogy már túl is lehetnek a csúcsukon. Ez egyelőre beigazolódni látszik, bár Bo3-ban még csak ma láthatjuk őket először Rióban, addig nem szabad kizárni őket. Az továbbra is kétséges, hogy a FURIA a címért harcolhatna, hiába a 3-0.

A MOUZ ezen a ponton felfejlődött sötét lóvá: ha ma délután megverik az Outsiderst (ami elég nagy ha), akkor bármi lehetséges még nekik a Majorön. Arról nincs vita, hogy Fortuna pártolta őket az eddigi útjukon, tegnap például így nyerték meg a Vitality elleni találkozót hosszabbításban:

A CSOPORTKÖR ÁLLÁSA A 3. KÖR UTÁN

Forrás: ESL

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben az IEM Rio Majort magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 7. – hétfő
15:00 - MOUZ vs Outsiders
18:30 - ENCE vs Vitality
21:00 - Heroic vs Liquid

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!