Máris ellepték a hitelesített kamuprofilok a Twittert

Máris ellepték a hitelesített kamuprofilok a Twittert

Sokan máris temetik a Twittert, reméljük azért addig nem jutunk el.

Hónapokkal ezelőtt még csak azt hittük, hogy mémel, hogy csak egy átverés, aztán Musk ismét bebizonyította, hogy sosem tudni mikor trollkodik és mikor nem. Pár napja tényleg megvásárolta a Twittert, azzal az erővel, gyakorlatilag pár perc leforgása alatt kirúgta az addigi vezetőséget, majd nem sokkal később sok más alkalmazottat is, őket nemes egyszerűséggel e-mailen keresztül küldte el. Utóbbi esetről a napokban már azt hallani, hogy megfordul és sok kirúgott dolgozót visszahívnak a céghez, kíváncsian várjuk, hogy ezek után hányan fogják elfogadni az ajánlatot.

Az viszont már biztos, hogy Musk nem tétlenkedett, megérkezett az első komoly változás a Twitter életében. Mostantól fizethetünk azért, hogy profilunk megkapja a híres-neves kék pipát, hogy hitelesített legyen. Ezzel pont azt sikerült elérni, amire a hitelesítés ki volt találva, felhígul a hírfolyam, több lesz a spam és több lesz persze a kamuprofil is.

Már meg is érkeztek az első elrettentő példák. Van már hitelesített, de egyértelműen hamis Valve-profil, ahol a cég még le nem leplezett játékával kapcsolatban pörögnek álhírek, de találtunk már kamu Nintendo-profilt is, ahol egyelőre csak trollkodnak.

A kulcsszavak pedig éppen ezek: trollkodás és egyelőre. Most még csak olyan hamis felhasználók posztjaiba futni bele, melyeket viccnek szánnak, nem akarnak ténylegesen ártani senkinek, pusztán trollkodnak. De mennyi idő kell majd vajon ahhoz, hogy megjelenjenek a hírességek, akár e-sportolók hamis felhasználói, olyan bejegyzésekkel, amiket senki nem fog megköszönni vagy, hogy belefussunk hamis politikai profilokba? És persze ami a legfontosabb, mindez hitelesítve.

Musk már arról is beszélt, hogy idővel talán a hitelesített profilok jóval nagyobb előnyt élveznek majd, mint a többi, amiket inkább a Gmail spam mappájához hasonlított. Mi van, ha ezek közé beférkőzik egy ártó szándékú kamuprofil? A jelenlegi egyetlen válasz, hogy kétféle pipa lesz majd, melyekre rákattintva nyilvános lesz, hogy a hitelesítést kiérdemelte az adott felhasználó vagy megvásárolta-e azt.

Egyetlen kérdésünk maradt így a végére, ennek így mi értelme van?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.