LoL: Felmérés mutatta ki a legutáltabb hőst

LoL: Felmérés mutatta ki a legutáltabb hőst

Több, mint 11 ezren töltötték ki a kérdőívet.

A League of Legends közössége hatalmas, milliók játszanak a játékkal. Ezek nagy része tagja különböző facebookcsoportoknak, subredditeknek és egyéb fórumoknak. A legnagyobb LoL-lal foglalkozó fórumon egy felhasználó készített egy felmérést, hogy válaszokat kapjon rengeteg kérdésre. Több, mint 11 ezren töltötték ki a kérdőívet, így egy nagyobb minta alapján tudott megállapításokat tenni. Elhoztunk belőle nektek néhányat. 

  • A válaszadók legtöbbje kevesebb, mint 2 órát játszik hetente, és csak kevesebb, mint 25% játszik 10 óránál többet.
  • A szerepek megoszlása eléggé kiegyenlített. A support a legnépszerűbb szerepkör több, mint 20%-kal, szorosan követi a bot. A dzsungel a legnépszerűtlenebb szerepkör 14% körüli arányban, további 14% játszik fillt.
  • Jelenleg 162 hős van a játékban. Ezért nem meglepő, hogy a felhasználók nagyon eltérő preferenciával rendelkeznek. A legnépszerűbbek: Jhin, Thresh, Kai'Sa,Ezreal és Caitlyn az egyetlen, akinek népszerűsége meghaladja az 5%-ot.
  • A legnépszerűtlenebbek: Kennen, Nilah, Corki, Ivern, Kog'Maw, Lissandra, Skarner, Cassiopeia, Karthus és Rell, mind kevesebb mint 0,2%-kal.

  • Több, mint 40% teljes mértékben egyetértett azzal, hogy szívesen nézik az e-sportot, további 35% pedig nagy mértékben egyetértett. Mindössze a válaszadók 3%-a nem szereti egyáltalán. A felhasználók azt is gondolják, hogy a LoL e-sportot élvezetesebbé vált nézni az elmúlt években, 23%-uk teljesen egyetért ezzel.
  • A felhasználók 94%-a nézi a Worlds-t, 76%-a pedig az MSI-t. Regionális szinten a LEC valamivel megelőzi az LCS-t, mindkettő kerekítve 56%-on áll. Az LCK-t 32% nézi rendszeresen, az LPL-t csak 20%.
  • 73% egyáltalán nem néz Tier 2 ligákat vagy versenyeket. A legnépszerűbbek a European Masters 12%-kal, majd az LCS Academy 9%-kal. 
  • A válaszadók átlagosan 2 és 5 óra között néznek hetente e-sport tartalmat, mindössze 10% néz 15 órát vagy annál többet.

  • Melyik hőst törölnék a legtöbben? A válasz talán nem meglepő. Yasuo, Shaco és Master Yi is viszonylag kiemelkedik, de egyik sem éri el az 5%-ot sem. A győztes, Yuumi ellenben több, mint 40%-ot kapott.

  • Megragadták az alkalmat, hogy választ kapjunk az egyik legrégebbi, leghevesebben vitatott kérdésre: A Flasht a D-n vagy az F-en kell tartani? 51,7%-os aránnyal az F nyert. (érthetetlen)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!