A Valve megrázta a frissítésfát - Két fegyvert is nerfeltek, de a pályák sem úszták meg

A Valve megrázta a frissítésfát - Két fegyvert is nerfeltek, de a pályák sem úszták meg

Szevasz Dust II, megjött helyette... nem, sajnos nem Cache és nem is Cobble.

A nagyok elbuktak, az Outsiders remekelt, torzsiék pedig történelmet írtak. Nagyjából így lehetne összefoglalni röviden a néhány napja véget ért IEM Rio Majort, ami után a Valve már be is jelentette, hogy a 2023-as BLAST Majorre picit más lesz a kvali-rendszer. Sőt, nem kellett sokat várnunk az első komoly változásokat hozó patchre sem.

Magyar idő szerint, pénteken, fél órával éjfél előtt a Valve ledobta az atomot, élesítette a legújabb frissítést, ami alaposan felforgatja a játékot. Lássuk mit hozott a legújabb patch!

Pályák

  • Dust II kikerült a versenypályák közül, de még játszható Casual, DM és Competitive módokban is
  • Anubis bekerült a versenypályák közé

Fegyverek

  • Az AWP tármérete mostantól 5 golyó
  • Az M4A1-S mostantól kevesebbet sebez távolra

A fegyverek változtatására szükség volt. Tetszik vagy sem, kezdet túlságosan is elharapódzni az AWP-meta, az M4A1-S pedig még mindig bitang OP-volt. Hogy ezek a nerfek segítenek az egyensúly megteremtésében, az az elkövetkező hetekben kiderül. Annak is ideje volt már, hogy belenyúljanak a versenypályákba, de miért pont Anubis?! Dust II-nek mennie kellett, ez nem vitás, szinte senki sem játszotta. De Anubis... tényleg?! Hol van Cache? Hol egy felújított Cobble? Hol egy felújított Train? Hol van Tuscan?

Izgalmas hetek és hónapok előtt állunk az biztos, ne feledjük, hogy így Anubis lesz D2 helyett többek között a 2023-as BLAST Majorön is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!