Ingyenes a 20 éves Splinter Cell és végre megszólaltak a remake kapcsán is

Ingyenes a 20 éves Splinter Cell és végre megszólaltak a remake kapcsán is

November 30-ig gyűjthetitek be a Ubisoft Store-ban.

Újabb születésnapos franchise-t köszönthetünk, ugyanis tegnap lett 20 éves a Ubisoft lopakodós akció-kalandjátéka, a Splinter Cell. Az úttörőnek számító játék 2002. november 17-én jelent meg. Most újra átélheted Sam Fisher ügynök történetét, ugyanis a Ubisoft az évforduló alkalmából ingyen odaadja a játékot. Emellett elárultak több részletet a készülő remake-ről. Ugyanis az eddigi hat rész után visszatérnek az alapokhoz, ezt tavaly decemberben jelentették be. Ugyan eltelt közel egy év, de a program még a fejlesztés nagyon korai fázisában van. Azt azonban elárulta már korábban a Ubisoft, hogy nem egy egyenes újragondolásról lesz szó, hanem „a régi szellemét és az új kényelmét" fogja ötvözni, ami magában foglalja majd a történet átírását és frissítését a mai közönség számára.

Ez tipikusan egy olyan kijelentés, ami a régi idők rajongóit a frászba hozhatja, de a mai bemutató erősen azt sugallja, hogy a fejlesztőcsapat „érti", hogy mitől működött a Splinter Cell. „A tökéletességre törekszünk" – mondta Chris Auty kreatív igazgató. „Sőt, ezzel sem elégedünk meg, a remake-kel még egy lépést szeretnénk előre tenni. Szeretnénk elérni, hogy a teljes játék az elejétől a végéig lehetőleg egyetlen gyilkosság nélkül játszható legyen." Elég valószínű, hogy kicsit puhítanak a játékon, hogy ez teljesíthető legyen, mert az eredeti játékban Andy Schmoll vezető játéktervező szerint is ez elég nehéz.

Arról is volt szó, hogy hol tartanak a fejlesztésben. „Nagyon a gyártás elején vagyunk" – mondta Auty. „Még mindig prototípusokat készítünk. Nem akarunk semmit sem siettetni. Biztosak akarunk lenni abban, hogy abszolút jól csináljuk a játékot, tényleg minden a megfelelő módon készül, és egy abszolút kiemelkedő minőségű élményt hozunk létre." Amíg pedig várakozunk elmerülhetünk az eredeti játékokban (mert tavaly a Chaos Theory is volt ingyenes). Emellett megkaptuk az első képeket is a készülő projektről.

Az alábbi képre kattintva egy galériában megnézhetitek az első képeket a készülő remake-ről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Te begyűjtöd az ingyenes Splinter Cellt?