A Golden Joystick Awardson már tarolt az Elden Ring

A Golden Joystick Awardson már tarolt az Elden Ring

Voltak meglepetések a 40. Golden Joystick Awards díjátadón.

Érkezünk az év végéhez, amely magával hozza a toplistákat és különböző díjátadókat, ahol 2022 legjobb alkotásait (vagy a legrosszabbakat) ünnepeljük. Hasonlóan tett a már 40. Golden Joystick Awards, amely 21 kategóriában díjazta a videojátékipar legjobbjait. A november 22-én megrendezett gálán többek között az Év játéka díj is gazdára talált. A rajongók tűkön ülnek, hogy Elden Ring vagy God of War: Ragnarök? Persze több más fantasztikus játékot is kaptunk idén, mégis ez a kettő emelkedik ki, és indul a legnagyobb eséllyel. Az „aranyjoystick" pedig ráerősített erre.

Az ilyen díjátadók remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy elismerjük a videojátékokon dolgozó emberek munkáját, ötleteit, megoldásait és tehetségét. A sok kategória pedig megmutathatja, ha egy játék több területen is kiemelkedő élményt nyújt. Több millió szavazat érkezett a jelöltekre. Na, de kik zsebelték be a legtöbb díjat?

A válasz pedig a FromSoftware Inc. Az Elden Ring japán fejlesztője kapta a legjobb stúdiónak járó díjat, ezen felül maga az Elden Ring is hazavitt összesen négy Golden Joystickot, amivel a leggazdagabban távozhatott az esemény végén. 

Ez előrevetítheti az Elden Ring sikerét a The Game Awardson is? Nem biztos. A GoW eleve hátrányból indult, ugyanis a Golden Joystickon csak olyan címek indulhattak, amelyek 2021. november 23. és 2022. november 4. között jelentek meg. Ebből a Ragnarök kicsúszott, tehát hivatalosan ott sem lehetett volna. Nyilván egy ilyen programot nem nagyon lehet kihagyni, de amíg azzal csak néhány hete játszhat a közösség, az Elden Ring számára ott volt majdnem az egész év. A GoW végül egyetlen díjat sem vihetett haza, de az Év játéka szavazáson így is második helyen végzett, bár lemaradása tetemes volt (20%, az Elden Ring 37%-kal nyert). Minden bizonnyal ennél szorosabb verseny várható a The Game Awardson, de ezek után japánban nagyon reménykedhetnek, hogy ott is tarolnak majd. Azonban nem szabad temetni God of Wart sem, a Ragnarök is jó esélyekkel indul, arról nem is beszélve, hogy 10 kategóriában is jelölést kapott, így elég valószínűtlen, hogy onnan is üreskézzel kullogjon el. 

Az alábbi listában megtekintheted az összes győztest. A kategóriákra kattintva pedig megnézheted a shortlist videót és a győztesek köszönőbeszédeit teljes egészében. 

Ami még érdekes, hogy az Év legjobb PlayStationös játéka a Stray lett, míg a legjobb trailer kategóriában a Dead Island 2-t parodizáló Goat Simulator 3 bejelentő előzetese lett a nyerő alkotás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!