Magabiztos FaZe-zel és csetlő-botló G2-val indult a BLAST Premier

Magabiztos FaZe-zel és csetlő-botló G2-val indult a BLAST Premier

NiKoék a Fluxo ellen bizonyíthatják ma délután, hogy helyük van a Royal Arénában. De a tegnap látottak alapján ez nem lesz egyszerű menet.

A BLAST Premier őszi döntőjének második napja már javában zajlik, az OG és a NIP a kiesés elkerüléséért játszik éppen az első fordulós vereségeik után. A FaZe könnyedén átsétált nexáékon tegnap (Ancient 16:3, Mirage 16:6), ebben nem volt nagy meglepetés. A Heroic és a NIP találkozója már egy fokkal bonyolultabb volt, hiszen egy nagyon felemás minőségű Inferno (13:16) után jöttek vissza a dánok két domináns pályával (Ancient 16:6, Overpass 16:4). A két győztes koradélután játszik az egyik elődöntős helyért, de már biztosan ottlesznek a Royal Arénában mindketten.

A B-csoportban a NAVI majdnem kikapott Dust2-n a Fluxótól (16:14). Egy ponton 12:10-re vezettek a CT-oldalon játszó brazilok, ám s1mple ace-e az AWP-vel – amiben a régi patch miatt még 10 golyó volt táranként – megfordította az állást. Mirage-on már nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni felps csapata, mert sdy clutch-körei sakkban tartották őket, így gyorsan lezárult a széria 16:7-nél.

A nap meccse egyértelműen a Liquid–G2 volt. NiKoék közel két hónapja nem játszottak hivatalos meccset, ezért lehetett sejteni, hogy berozsdálva érkeznek. De senki sem gondolta volna, hogy ennyire. Vertigo CT-oldalán nem tudták tartani A-rámpát, az agresszív trade-jeik nem fizetődtek ki, ezért EliGe és YEKINDAR rendszeresen bűntette őket a pálya ezen részén. A második félidőben próbáltak visszajönni, de az elveszített pisztolykör utáni 13:6-os hátrányon már csak szépíteni tudtak a fegyveres körökben – 10:16 lett a vége. Mirage-on már egy fokkal ütőképesebb volt NiKoék védelme, de ez sem volt elég YEKINDAR ellen a végén (14:16).

A G2 ma délután a Fluxo ellen bizonyíthatja, hogy helye van a Royal Arénában. De a tegnap látottak után nehéz lenne azt mondani, hogy ez a zsebükben van. A brazilok formában vannak – vsm-re és lucaozyra lesz érdemes figyelni. A G2 viszont nagyon nincs, egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy jks, HooXi és huNter- egyszerre tűnjenek el a szerverről.

A NAVI–Liquid találkozón a másik elődöntős hely sorsa dől el. Nem egyszerű favoritot választani ezen a mérkőzésen, a mindkét csapat jól néz ki pillanatnyilag. De ha egy BLAST Premier meccset tudsz ma megnézni, akkor ezt ajánljuk, mert biztosan parádés lesz.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier őszi döntőjét magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 24. - csütörtök
10:00 - OG vs NIP
13:00 - FaZe vs Heroic
16:00 - Fluxo vs G2
19:00 - NAVI vs Liquid

November 25. - péntek
14:30 - Negyeddöntő #1
19:30 - Negyeddöntő #2

November 26. - szombat
14:30 - Elődöntő #1
19:30 - Elődöntő #2

November 27. - vasárnap
16:00 - Showmatch
17:30 - Döntő

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!