Egyesek már tudhatják, hogy mikor jön a The Elder Scrolls 6!

Egyesek már tudhatják, hogy mikor jön a The Elder Scrolls 6!

Érdekesség, hogy erről nem is a Bethesda számolt be!

Az Elder Scrolls 6 megjelenési dátuma egyelőre abszolút messze van, a legendás RPG-széria nem a közel jövőben kapja meg a következő részét. A még mindig ismeretlen Starfield megjelenési dátuma is jóval a következő, Tamriel világába merülő Bethesda-cím előtt van kitűzve. Szinte semmilyen újdonságot nem tudunk a játékról, de lehet más „bennfentesek" már több információt ismernek a programról.

Ezek a szerencsések pedig az Egyesült Királyság kormánya. Mi közük a briteknek a TES-hez? Elsőre nem sok, ugyanis egy másik ügy kapcsán merült fel a téma. Ez pedig a Microsoft Activision Blizzard felvásárlása, amelyet többek között a Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága (CMA) is vizsgál nagy erőkkel, a Call of Duty esetleges Xbox exkluzitivása miatt. Persze mindez csak feltételezés, biztosak nem lehetünk benne, de úgy tűnik, az Egyesült Királyság kormánya már tudhatja a nagy titkot a megjelenéssel kapcsolatban, még akkor is, ha a hivatalos (egyébként cenzúrázott) dokumentumokból okosan kihagytak minden említést róla. Az időkeretet mindenképpen, akkor is, ha esetleg pontos időpontot nem is.

Mindez a Microsoft válaszában olvasható, amelyet az Activision Blizzard felvásárlásával kapcsolatos brit CMA-vizsgálatra adott, a kormány pedig nemrég maga tette közzé a dokumentált választ. A válasznak a Call of Duty cross-platform megtartására irányuló ösztönzőkről szóló részében a Microsoft felvázolja, hogy „a közepes méretű játékokkal kapcsolatos döntések nem bizonyítékai a Microsoft ösztönzőinek a Call of Dutyhoz kapcsolódóan”. Lényegében azt mondja, hogy a Call of Dutynál jóval kisebb játékok nem használhatók fel a Microsoft stratégiájának bemutatására ezzel a franchise-zal kapcsolatban. „Az olyan címek, mint az Elder Scrolls 6 (amely várhatóan nem jelenik meg a (...) előtt, mivel a sorozat utolsó része 2011-ben jelent meg), valamint más jövőbeli címek nem járnak azzal, hogy a Microsoft lemondana a PlayStation-ügyfelektől származó évi kb. (...) USD bevételről, vagy hogy a PlayStation-ügyfelek kb. (...) millió aktív felhasználójától megvonná a jogokat”.

A Microsoft tehát a számok eltávolítása mellett lényegében a CMA-nak elárulta Elder Scrolls 6 megjelenési dátumát, vagy legalábbis azt, hogy minél hamarabb biztosan nem számíthatunk rá. Becslések szerint ez 2026-2028 környékén lehet. Az ok pedig, hogy a brit kormányak ehhez mi köze, az az, hogy bár a CMA az Egyesült Királyság kormányának nem minisztériumi része, mégis kormányhivatalnak számít. A rajongók tehát most nem kaptak sajnos konkrét információkat a következő The Elder Scrolls-résszel kapcsolatban, de reméljük hamarosan erre is sor kerül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!