Heroikus küzdelemben dőlt el a BLAST Premier őszi döntője

Heroikus küzdelemben dőlt el a BLAST Premier őszi döntője

Senki sem gondolta volna, hogyha három pályás lesz a széria, akkor a Heroic bírni fogja a menetet. Bírták.

A Heroic győzelmével ért véget a BLAST Premier őszi döntője, miután egy végtelenül szoros Mirage-on hosszabbításban csenték el a trófeát az év legjobb csapata, a FaZe orra elől. Karrigan saját magát hibáztatja az eredményért. Valójában régóta érett már egy tier 1 LAN-cím a dánoknak. Kitűnő csapatmunkát láthattunk cadiaNéktől, a FaZe sztárjainak elképesztő egyéni teljesítményei ellenére sem veszítették el a fókuszt.

Egyértelmű szintlépés történt a Heroic táborában. De a csapatot nem részegítette még meg az eredmény. Nem beszélnek éráról vagy bajnoki esélyekről, mert tudják, hogy az igazi munka csak most kezdődik.

A finálé Overpasson, a Heroic választásán indult. Meggyőző T-oldalt láthattunk a dánoktól, amivel remekül alapozták meg a második félidőt. Ropz kimagaslóan játszott, de ez sem volt elég, 16:11 a Heroicnak. Infernón már fordult a kocka és a FaZe került felülre. A T-oldalon nagyon nehezen találta fel magát a dán csapat, ropz még az Overpasson látott szintjét is felülmúlta, rain pedig egy deagle 3k-val szállt be a 16:12-es pályába.

Mirage-ra érve mindenki a FaZe-re tolta az összes zsetonját, senki sem gondolta, hogyha három pályás lesz a széria, akkor a Heroic bírni fogja a menetet. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat, az első félidőben 11:4-re nyerték a CT-oldalt és úgy tűnt, el is rohannak a pályával. Ám zonic törvénye érvénybelépett, a FaZe pedig megcsinálta a klasszikus visszatérését. Ropz, broky, Twistzz és rain is sorra szállította a köröket, így elérve a 14:14-es egyenlítést. Ekkor azonban jött jabbi és megszerezte a meccspontot a Heroicnak. Végül ezt nem tudták győzelemre váltani, jöhetett a hosszabbítás. A T-oldal a rendes játékidőben nehezen állt össze a dánoknak, itt viszont már nem okozott akkora problémát és 19:16-nál már ugrálva–borítva ünnepelhette cadiaN a győzelmet a csapattársaival és a közönséggel.

Hatalmas fordulat ez a Heroic életében: az első nagy LAN-címük, az első dán győzelem a Royal Arénában, jabbi első tier 1 trófeája is összejött egyúttal. Ami viszont még fontosabb, hogy a Heroic most megnyerte magának a közönséget, ami tavaly konkrétan még csalt ellenük és kifütyülte őket.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!