b1t lett mindenidők legfiatalabb CS:GO-milliomosa

b1t lett mindenidők legfiatalabb CS:GO-milliomosa

B1t olyan legendákat előzött meg idén nyereményben, mint NiKo, nitr0, KRiMZ vagy olofmeister.

A NAVI 19 éves játékosa, b1t, az IEM Rio Majorön elért negyeddöntős szereplésnek köszönhetően átlépte az egymillió dolláros mérföldkövet pénzdíjból, ezzel a CS:GO történetének legfiatalabb milliomosa lett – derül ki az Esports Earnings statisztikáiból. Így már ilyen téren sem lóg ki a csapatából, hiszen s1mple, electronic és Perfecto is rég átlépték ezt a határt.

Az ukrán rifler a 21. CS:GO-játékos a sorban, aki több mint egymilliót keresett nyereményekből. A kereseti listát több mint kétmillió dollárral dupreeh vezeti jelenleg. B1t olyan legendákat előzött meg idén, mint NiKo, nitr0, KRiMZ vagy olofmeister. Egyikük sem érte el az egymilliót eddig, ami kicsit meglepő lehet a karrierjük hosszát és sikerességét felidézve. De fontos különbség, hogy 2018-ig sok versenyen kevesebb pénzt osztottak, mint manapság.

B1t sikerében mégsem az életkora a legérdekesebb, hanem az, hogy a rekord már a karrierjének második évében összejött. Vagyis közel 20 hónap alatt (2021. áprilisa óta kezdő a NAVIban) keresett egymillió dollárt, méghozzá csak nyereményekből. Ebben természetesen fontos szerepe volt a NAVI domináns tavalyi évének, azon belül is a dupla pénzt érő Stockholm Majornek. 

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!