Ezt gondolják a profi játékosok Anubisról

Ezt gondolják a profi játékosok Anubisról

HuNter-, nitr0, Maniac, Xizt, ropz, rain és hampus árulták el gondolataikat a legújabb CS:GO-pályáról.

A Valve a Major után néhány nappal hozta be Anubist Dust2 helyére a hivatalos versenypályák közé. A profi játékosok viszont még nem játszották eddig LAN-on, hiszen a BLAST Premier őszi döntőjén a frissítés előtti játékverzió volt a gépeken. De ami késik, nem múlik: a BLAST Premier World Finalön már velünk lesz Anubis, valamint az M4A1-S és az AWP nerfjei is. A HLTV riportere kérdezte meg Koppenhágában a játékosokat, valamint egy edzőt és elemzőt, hogy mégis mit gondolnak a Valve legújabb üdvöskéjéről – ezt szemléztük.

huNter: „Sok gondolatom van. Nem igazán tetszik ez a frissítés, mert szerintem egy régebbi pályát kellett volna visszahozni, mint Cache, Cobblestone, valami olyat, amit már játszottunk. A legutóbbi három pálya új volt és szerintem nem jó, ha kicserélik az összes történelmi pályát, mert a CS nem lesz többé CS, ha kicserélünk hat pályát. Őszintén nem tetszik, de ez van, ugyanúgy készülnünk kell Anubisból, mint a többi csapatnak és kihozni belőle a legtöbbet. HooXi nem szeret Dust2-t játszani, sosem játszotta a G2 előtt, instabanolták. De persze én szeretem Dust2-t, a csapatom is szereti Dust2-t, szóval nem lesz könnyű. Ez a helyzet minden csapatot ugyanúgy érint, fogjuk rá. Készülni kell. Szerintem Anubison még dolgozni kell, őszintén azt gondolom, hat-tizenkét hónap múlva ugyanaz lesz vele, mint Vertigóval, változni fog a pálya.”

nitr0: „Én még nem sokat láttam Anubisból, pedig tudom, hogy a következő versenyen már lesz. Próbálok nem figyelni rá, mert minél több információd van róla, annál többet gondolkozol rajta. Ha kijutunk a versenyre [a BLAST Premier World Finalre], akkor kezdek el elmélkedni rajta, mert most még nem akarom terhelni a fejemet ezzel. Ez a személyes hozzáállásom. Ami Dust2-t illeti, ez van, a pálya régóta benn volt és elég laposnak tűnt az utóbbi időkben. Remélem változtatnak rajta valamennyit, ez egy OG pálya, egy klasszikus. Ami az új pályát illeti, még nem vagyok 100%-ig biztos benne. Nagyon rajongom az új pályákért és amikor behoznak egy újat, az mindig nagyon érdekes, szóval szuper izgatott vagyok miatta.”

ropz: „Az anubisos változás egyértelműen furcsa. Nyilván sok pálya van, amit az emberek szívesen kivettek volna, például Mirage-t, de gondolom Dust2-nek is volt értelme a Valve szemszögéből. Én még nem nyúltam hozzá Anubishoz eddig, a BLASTre készültem és itt még nem szerepelt a pályák között. Meglátjuk, Ancient elég jó volt és az egy teljesen új pálya. Anubisnak remélhetőleg ugyanilyen potenciálja van.”

Maniac: „Figyelj, ha egy pályát ki kellett venni, akkor Dust2-re vagy Mirage-ra esett volna a választás. Én ezekkel egyetértek. A kettő közül bármelyik távozásával. Egyszer játszottam Anubison, nem volt rá túl sok időm. Mondjuk úgy, hogy nyitott vagyok. Vicces volt az egyetlen meccs, amit játszottam rajta, mert senki sem tudta, hogy mi a fene történik, szóval magamra maradtam abban, hogy kitaláljam. A vertikalitása miatt sok smokebug van, a pálya közepe igen egyedi, jó ideje nem láttam olyat, hogy kétszintes és két duplaajtó van. Kérdezd meg újra egy-két hét múlva, addigra jobb válaszom lesz erre.”

Xizt: „Nyilván jó nekünk, mert Dust2 a permabanunk, tehát választhatunk, hogy játszunk-e Anubison vagy sem. Őszintén... én nem igazán.... mi nem gyakoroltuk még, mert erre a versenyre koncentráltunk. Ha hazamegyünk innen, megnézzük, de amit már most elmondhatok, hogy örülük, amiért új pályákat hoznak be, mert ez mindig mókás.”

hampus: „Imádom, hogy kivették Dust2-t. Nem szerettem azon a pályán játszani egyáltalán, szóval ez jó. Anubis hozzáadása... én azt mondanám, szerettem volna inkább egy Cache-t, Traint vagy Cobble-t, Tuscant látni. Nem vagyok boldog a pálya miatt, de nem játszottam még rajta úgy igazán, szóval nem tudom. Szerintem úgy néz ki jelenleg, mint valami Valorant-pálya. Túl sok dolog és sarok van mindenhol, a szögek, ezek olyan valorantosak. Játszanom kell rajta. De szerintem mint Vertigót, ezt is sokat kell variálniuk. Egy meccset játszottam rajta, véleményem szerint nem olyan jó.”

rain: „Reméltem, hogy Mirage-t veszik ki, nagyon unom azt a pályát, szóval remélem egyszer valami szórakoztatóbb jön majd helyette. A Dust2-Anubis csere szerintem mókás lesz. Nem sokat voltam még a pályán, egy órát rohangáltam rajta, hogy lássam és rájöjjek, hogyan működik. De sokat kell még dolgozni rajta a BLAST után, hogy rájöjjünk, milyen is lesz.”

Borítókép: Valve, HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!