Magisk: Jó dolog egy tornát nyerni, de tudjuk, hogy többre is képesek vagyunk

Magisk: Jó dolog egy tornát nyerni, de tudjuk, hogy többre is képesek vagyunk

Tarts velünk szerdától vasárnapig az év utolsó CS:GO versenyére, a BLAST Premier World Finalre!

A Vitality egy évvel ezelőtt létrehozta a francia–dán szupercsapatát Magisk, dupreeh és zonic leigazolásával. A cél akkor a NAVI legyőzése volt, hiszen s1mple-ék 2021-ben mindent megnyertek, amit csak lehetett. Ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, a Szajnán meg még ezer másik folyón, a Vitality pedig egy ESL Pro League bajnoki címen túl többet nem nagyon tud felmutatni idén. Spinx nehezen illeszkedik be a furcsa turmixba, ez pedig a csapat konzisztenciájára és map pooljára is kihat. Magisk is egyetért ezzel és a HLTV munkatársának adott interjúban hosszasan fejtegette a problémát, illetve azt, hogy mit tettek a javulás érdekében az elmúlt hetekben.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy Spinx megtalálja-e végre a helyét a Vitalityben, akkor érdemes lesz becsatlakoznod a héten az Esport1TV közvetítéseibe, ahol magyar nyelven, élőben követheted a BLAST Premier World Finalt – részletek az interjú végén.

A Vitality évéről

„Az év elején tudtuk, hogy nehéz lesz, mert különböznek a játékstílusaink, kultúráink, mindenünk, tehát arra kellett koncentrálnunk, hogy egységgé kovácsoljuk a csapatot. Szerintem ez egyértelműen sikerült, már abban az értelemben, hogy a csapat együtt van. Ez az egyik legkellemesebb környezet, amiben valaha voltam. Csapatként a győzelem az elvárás, győzni akarunk, szóval jó dolog egy tornát nyerni, de tudjuk, hogy többre is képesek vagyunk. Ez a cél. Ez az év nekem a konzisztenciáról szólt, mert megmutattuk, hogy meg tudjuk verni a világ legjobb csapatait. Képesek vagyunk rá, de hajlamosak vagyunk pályákat vagy meccseket veszíteni a gyengébb ellenfelekkel szemben, amikor nem kellene. Ez a legnagyobb bajunk jelenleg, nem elég magas a konzisztenciánk.

Ezért döntöttünk úgy, hogy leigazoljuk Spinxet, mert tudtuk, hogy több tűzerőre és nyers skillre van szükségünk. Benne megvan ez, de nehéz beilleszkedni egy új csapatba. Az ENCE máshogyan játszott hozzánk képest, YOLO-bbak nálunk és mindenhol párbajokat vállalnak, miközben mi struktúráltabban játszunk, taktikusabban. Ezt látjuk mi is, ettől még jó játékos, csak kicsit kényelmetlenebbül érzi magát néha, mert ez új neki. Igen sokat dolgozunk ezen, hogy több tere és szabadsága legyen. Szerintem az elmúlt hetekben elég jól ment neki, nagyon jó volt a gyakorlómeccseken. Tudom, hogy ezek nem összehasonlíthatóak a tétmeccsekkel, de egyértelmű fejlődést látok nála abban, ahogyan mi akarjuk őt játszatni és tudom, hiszem, hogy vissza fog térni a régi szintjére, mert annyira jó játékos.

Nyilván nem csak Spinxen múlik, mindannyiunknak van min dolgoznia. ZywOo-n kívül mindenkitől több egyéni konzisztencia kell. Nekem, dupreeh-nek és még apEXnek is, még akkor is, ha ő az IGL. Mindenkinek van mit tennie azért, hogy egyénileg konzisztens legyen. Ez a csapat szempontjából is segíteni fog, mert minél konzisztensebb vagy, annál többet tudsz tenni a csapatért. Jobban átlátod a dolgokat, szabadabb az elméd és tudsz kérni flasheket meg mindenféle dolgokat, nem csak a célkeresztedre fókuszálsz. Szóval igen, ezek keveréke kell és a jó irányba megyünk, de mindenhez idő kell, meglátjuk, hogyan megy.”

A felkészülés és a tétmeccsek közti különbségről

„Erre gondolok, amikor azt mondom, mindenhez idő kell. Hivatalos meccsekre van szükséged ahhoz, hogy megértsd, milyen szinten vagytok egyénileg és csapatként. Nem mindig lehet megmondani egy verseny alapján, hogy mennyire vagy jó egyénileg, de csapatként elég jó elképzelésed lesz erről, ha tornákon játszol. Mennyire jó ez vagy az a pálya, mi hiányzik, ilyesmik. Aztán minél messzebbre jutsz a versenyeken, annál több tudást szerzel, mert annál több statisztikád lesz ugyanarról a pályáról. Minél többet játszol egy pályán, annál többen fogják ismerni azt és akkor tudod meg, mennyire is vagy jó rajta. Ahogyan azt is, hogy mi hiányzik még. Lehet, hogy megnyered a pályát, de van egy tanulási görbe, tehát előfordul, hogy azt mondod, nyertünk ezen a pályán, de még mindig hiányzik valami.

Szerintem sok ilyen tapasztalatszerzési lehetőségtől estünk el azzal, hogy nem jutottunk messzire a Majorön és a csoportkörben kiestünk a Royal Arénáért folyó küzdelemből. Csapatként nem játszottunk olyan sok hivatalos meccset, mert az ESL Pro League-et leszámítva nem jutottunk messzire a versenyeken. Ez még nagyon korai időszakunk volt Spinxszel, tehát nem ismertük annyira a map poolunkat és a képességeinket, ugyanez igaz a Majorre is. Ez nyilván kemény volt, mert csak egy dolog a felkészülés, hogy hol érezzük magunkat kényelmesen. Még egy Overpasst is játszottunk az Outsiders ellen, mert azt hittük, hogy megy nekünk... Nos, mint kiderült, az az egyik legjobb pályájuk, amivel megnyerték a Majort.

Tehát szerintem nem látod ezeket a dolgokat úgy a felkészülés során, mint a tétmeccseken. Nem látod a hibákat és ez véleményem szerint kellett nekünk, hogy jobb csapattá váljunk. Ezért is mondom azt, hogy időigényes, kell az egyéni és a csapatos tapasztalat, hogy rájöjjünk mi jó nekünk és mi nem. Nos, most van egy új pálya is már, tehát még több az ismeretlen. Ott is egy dolog a felkészülés és egy másik a hivatalos mérkőzés, mert fogalmunk sincs arról, ki hogyan játszik a pályán, már azokat leszámítva, akikkel gyakorultunk. Ez mind egy nagy kérdőjel, szóval nehéz.”

A NAVI elleni nyitómeccsről

„A NAVI egy jó csapat, de szerintem ez a mostani NAVI nem ugyanaz, mint a tavalyi. Szerintem nehéz nekik mindaz, ami a világban történik. Nem olyan ijesztőek már, mint voltak, megmutattuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket, de cserében vannak erős egyének náluk. Ott van s1mple, electronic, b1t, mind sztárjátékosok.

Nekem ez a meccs arról szól, hogy konzisztenciát találjunk a Bo3-akban. Tudom, ha ez sikerül, versenyre kelhetünk velük, de ha nem, akkor olyan lesz, mintha a régi NAVI ellen játszanánk, akik átgázoltak rajtad, ezért nem hibázhatunk. Tapasztaltak és ezt kihasználják, köröket nyernek emiatt. A meccs szerintem 50-50, mert tudom, hogy megtalálhatjuk a konzisztenciát, de ezt meg is kell mutassuk Bo3-ban, ha nyerni akarunk. De nem félek tőlük úgy, mint tavaly, nem gondolom, hogy ugyanazon a szinten lennének.”

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier World Finalt magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján az alábbi menetrend szerint:

December 14. – szerda
07:00 - Outsiders vs Liquid
10:00 - FaZe vs G2
13:00 - Heroic vs OG
16:00 - NAVI vs Vitality

December 15. - csütörtök
07:00 - A-csoport alsóág
10:00 - A-csoport felsőág
13:00 - B-csoport alsóág
16:00 - B-csoport felsőág

December 16. - péntek
12:30 - Negyeddöntő #1
16:00 - Negyeddöntő #2

December 17. - szombat
12:30 - Elődöntő #1
16:00 - Elődöntő #2

December 18. - vasárnap
09:00 - Showmatch
11:00 - Döntő

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!