World Final: Kiesett a világ két legjobb csapata Abu-Dzabiban!

World Final: Kiesett a világ két legjobb csapata Abu-Dzabiban!

A favoritok nélkül folytatódik a BLAST Premier World Final, ahol nem csak az ő kiesésük, de az OG és az M4-meta alakulása is nagy meglepetéseket okoztak.

Ma már a negyeddöntőkkel folytatódik a BLAST Premier World Final, 2022 utolsó nagy versenye. Izgalomból pedig nincs hiány, hiszen a csoportkörök tegnap este néhány igazán meglepő eredményt követően értek véget. Egyrészt debütált Anubis, valamint az M4A1-S és az AWP nerfjei, amelyek láthatóan felkavarták a metát. Másrészt nyeretlenül kiesett az Outsiders és a Heroic, a világ két legjobb csapata, miközben az OG két győzelemmel az elődöntőkbe lőtte magát!

Anubis és M4-meta

A legújabb pálya ezidáig három ízben került az asztalra és igen kiegyensúlyozottan teljesített, pár százalékos CT-előnnyel. A korábban kritizált problémák továbbra is jelen vannak. Volt, amikor a B-lerakó körüli clipelés problémát is okozott. De nagy gond nem volt, a meccsek kifejezetten élvezetesek és az újdonság ereje, valamint a tanulási lehetőség miatt érdemes nézni az Anubis-meccseket.

Az M4A4 pedig visszatért és nem is akárhogyan: a HLTV statisztikái szerint a csoportkörös fragek 13,7%-áért felelt a fegyver, amit több mint egy éve nem forgatott senki, míg az A1-S 9,59%-ra esett vissza. A használat jelenleg úgy oszlik el, hogy 41 játékosból 13 az A1-S-nél maradt és 22 kizárólag az A4-et használta. 6 játékos (s1mple, rain, huNter-, Magisk, electroNic és Perfecto) pályánként váltogatott a két verzió között. Érdekesség még, hogy az Outsiders volt az egyetlen csapat, akik mind az A1-S-nél maradtak, vélhetően gazdasági okokból, hiszen $200-ral olcsóbb a hangtompítós fegyver.

Eddig történt Abu-Dzabiban

A FaZe remekül kezdett Abu-Dzabiban, a G2 és a Liquid elleni győzelmeik alapján remek formában vannak ismételten. Karriganék tehát kiharcoltak maguknak egy helyet az elődöntőkben, talán senki sem lepődött meg ezen igazán. Nem úgy, mint az OG teljesítményén, akik ugyanezt érték el, miután egy szoros szériában legyőzték a világelső Heroicot, majd a Vitality ellen pályát sem veszítve nyertek!

A Heroic esetében lehetne kifogást keresni abban, hogy beugróval játszanak, de k0nfig mindent és még egy kicsit többet is megtett a szerveren a győzelemért. A probléma – ahogyan azt többen is várták – a csapat kohéziójának hiányából fakadt: ami megnyerte a Heroicnak a BLAST Premier őszi döntőjét, az most nem volt a birtokukban.

Az első negyeddöntőben a Liquid és a NAVI csaphatnak össze egymással. A Liquid az Outsiders, a NAVI a Heroic elleni győzelemnek köszönheti, hogy itt lehet. Azonban a FaZe kifogott előbbin, a Vitality pedig utóbbin, így nehéz megmondani, hogy pontosan hol is lehetnek a mezőnyben jelenleg. A második negyeddöntőben a G2 és a Vitality találkoznak. Klasszikus rangadóra kell számítani azután, hogy a G2 kiejtette az Outsiderst, a Vitality pedig két pálya alatt megverte a NAVI-t a korábban.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier World Finalt magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

December 14. – szerda
07:00 - Outsiders vs Liquid
10:00 - FaZe vs G2
13:00 - Heroic vs OG
16:00 - NAVI vs Vitality

December 15. - csütörtök
07:00 - Outsiders vs G2
10:00 - Liquid vs FaZe
13:00 - Heroic vs NAVI
16:00 - OG vs Vitality

December 16. - péntek
12:30 - Liquid vs NAVI
16:00 - G2 vs Vitality

December 17. - szombat
12:30 - OG vs Liquid/NAVI
16:00 - FaZe vs G2/Vitality

December 18. - vasárnap
09:00 - Showmatch
11:00 - Döntő

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 20 %
  • 40 %
  • 0 %
  • 40 %