Gaming: Top 5 e-sport játék 2022-ben a szétosztott nyeremények alapján

Gaming: Top 5 e-sport játék 2022-ben a szétosztott nyeremények alapján

Kisebb meglepetésre egyetlen Riot Games játék sem szerepel a top 5-ben.

Hiába nézik a legtöbben minden évben a League of Legends aktuális világbajnokságának, a Worldsnek az összecsapásait, a Riot Games zászlóshajója csak a 10. helyet tudta megcsípni egy különleges listán. Az esportsearnings.com összesíti minden e-sport játékban a versenyeken szétosztott nyereményeket, így egy átfogó képet lehet arról kapni, hogy miben éri meg a legjobbnak lenni.

5. Counter-Strike: Global Offensive - 14 007 412,41 dollár

A világ legnépszerűbb PC-s FPS-ére egyszerűen nem tudnak ráunni a játékosok és a versenyszervezők. A hatalmas nyereményekből egy nagyobb szelet landolt Torzsás "torzsi" Ádámnál, aki a MOUZ csapatával egészen az IEM Rio Major elődöntőjéig menetelt november elején.

4. Fortnite - 14 702 200 dollár

Már rég a feledés homályába vesztek azok az őrületes összegek, amelyeket az első (és ez idáig egyben utolsó) világbajnokságon osztottak szét a legjobbak között. Ennek ellenére a kisebb-nagyobb kupákon még így is lehet farmolni a dollárt a népszerű battle royale-ban.

3. Arena of Valor - 21 721 679,71 dollár

Magyarországon viszonylag kevesen ismerik a telefonos MOBA-t, amely óriási hype-nak örvend még mindig Kínában, valamint Ázsia több országában. Elég csak annyit tudnotok róla, hogy AoV-ben a top 23 legtöbb nyereményt bezsebelő e-sportoló közül 22-en kínaiak, a mintát egyetlen vietnámi töri meg.

2. PUBG Mobile - 23 147 372,79

Egy újabb mobilos játék, amely őrületes népszerűséget tud felmutatni. Valószínűleg nem okoz meglepetést nektek, hogy itt is a kínaiak dominálnak, a top 18 legtöbb nyereményt össze "PUBG Mobile-ozó" játékos közül 16-an a világ legnépesebb országának állampolgárai. A kézikonzolokon pörgethető battle royale Ázsia mellett meghódította a Közel-Keletet és Dél-Amerikát is.

1. Dota 2 - 32 562 443,52 dollár

A The International az elmúlt években önmagában nagyobb nyereményalappal büszkélkedhet, mint bármelyik más e-sportjátékban az összes megrendezett verseny együttesen. Ez 2022-re megváltozott, azonban a több mint 18 millió dolláros összdíjazás így is kiemelkedőnek számít. A Tundra Esports ötöse egyetlen torna megnyerésével 8,5 millió dollárt zsebelt be, ez az összeg nagyobb, mint amennyit egész évben szétosztottak Rocket League-ben, PUBG-ben, Rainbow Six Siege-ben vagy épp League of Legendsben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te indultál 2022-ben bármilyen e-sport versenyen?