Megvan a Dota 2 TI 2022 helyszíne, másodszor tér vissza a vb Ázsiába

Megvan a Dota 2 TI 2022 helyszíne, másodszor tér vissza a vb Ázsiába

A svéd Majorön jelentették be, hogy idén hol gyűlik össze a világ elitje a Dota 2 világbajnokság keretein belül.

Európa és Észak-Amerika után visszatér Ázsiába a Dota 2 The International, a világ legnagyobb nyereményalapjával rendelkező világbajnoksága. A 2011-es indulása óta minden esztendőben rekordot döntött a vb ezen a téren és miután 2019-ben Shanghaiban első ízben Ázsia is otthont adhatott ennek a fantasztikus eseménynek, most újfent erre a kontinensre esett a Valve választása. Ezúttal azonban első alkalommal kapja meg a saját TI tornáját a délkelet-ázsiai régió, 2022-ben Szingapúr lesz ugyanis a házigazdája a legnagyobb presztízsű rendezvénynek.

A Stockholm Major-t egyébként az OG megfiatalított együttese nyerte, miután 0:1-ről megfordították a TSM elleni finálét és végül 3:1-re győzedelmeskedtek, eközben osztották meg a nagyszerű hírt a rajongókkal. Viszont meglepő, hogy a Majorön a legjobban szereplő délkelet-ázsiai csapat a Fnatic volt, de ők is csak a 7-8. helyen végeztek. Talán az otthoni rendezésű vb-n jobban megy majd a játék a hazaiaknak.

Korábban Köln, Seattle, Vancouver, az előbb említett Shanghai és Bukarest után költözik át a szigetországba a Valve első számú e-sport versenye:

A Valve először a Stockholm Major alatt, majd egy tweetben tudatta a rajongókkal, hogy a közelgő eseményt hol szeretnék megtartani, azonban a dátumon kívül további részleteket nem közölt. Ez azt is előrevetíti, hogy hamarosan az idei Battle Pass is megjelenik, amivel elindul a közösségi finanszírozás, de kérdés, hogy idén is sikerülhet-e rekordot felállítani a nyereményt illetően. Eddig minden évben egyre több pénzt osztottak szét, mikor is 2021-ben már 40,018,195 dollárból részesültek a világ legjobb játékosai. Azelőtt két évvel – COVID19 miatt egy esztendő kimaradt – 34 milliót sikerült összegyűjtenie a rajongóknak ilyen módon és bár a közösség évről-évre csökken, a kemény mag így is elképesztő módon kitart a Valve és a Dota 2 mellett. Talán így ez lesz 2022-ben is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!