Több mint félmilliárd dolláros büntetést kapott az Epic Games

Több mint félmilliárd dolláros büntetést kapott az Epic Games

Rekord nagyságú összeget kell fizetniük.

Az Epic Games elképesztő éveken van túl, és a jelentősége a piacon folyamatosan egyre csak nő. Hála az ingyenes heti játékoknak, és a számtalan felvásárlásnak, az Epic Store mára az egyik központi bolt, ahol a gamerek beszerezhetik a számukra kedves kiadásokat. Az utóbbi időszakban azonban gyülekeznek a viharfelhők a Fortnite tulajdonosai fölött, a mai napon pedig hatalmas csapás érte őket.

Az FTC – Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága – úgy véli, hogy az Epic Games megsértette a COPPA-t – Gyermekek online adatvédelmi törvénye – azzal, hogy Fortnite-ban gyűjtötte a 13 éven aluli gyerekek személyes adatait anélkül, hogy hozzájárulást kértek volna, vagy értesítették volna a szülőket. Továbbá jogtalanul engedélyezték alapértelmezés szerint, hogy valós idejű hang és szöveges kommunikáció álljon a tizenévesek rendelkezésére, mely komoly kárt tehet a személyiségük fejlődésében. Az is nagy probléma, hogy az FTC szerint a vállalat próbálja belehajszolni a játékosokat nem kívánt vásárlásokba, és ezen vádak összességéből áll össze az 520 millió dolláros rekordméretű bírság.

Az Epic beleegyezett, hogy ezt kifizeti, majd egy blogbejegyzésben az alábbit írták:

„Egy fejlesztő sem hoz létre játékot azzal a szándékkal, hogy ide kerüljön… Elfogadtuk ezt a megállapodást, mert azt akarjuk, hogy az Epic a fogyasztóvédelem élvonalába kerüljön, és a legjobb élményt nyújtsa játékosainknak."

A Kereskedelmi Bizottság szerint az elmúlt években a játékkiadó több mint egymillió panaszt hagyott figyelmen kívül, csak a számlák jogtalan megterhelésével kapcsolatban. Az ehhez hasonló, és az adatvédelmi problémák a jövőben nem valószínű, hogy előfordulnak, hiszen az Epic-nek jókora árat kellett fizetnie érte, és őket ismerve képesek lesznek ténylegesen az élvonalba kerülni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a jövőben lesz hasonló probléma az Epic Games körül?

  • 83 %
  • 17 %