LoL: Már nem Janna a legerősebb hős Solo Queue-ban, itt a top 5-ös lista

LoL: Már nem Janna a legerősebb hős Solo Queue-ban, itt a top 5-ös lista

Az elmúlt két hétben alaposan belenyúltak a LoL-metába a rioterek, itt a legfrissebb toplista.

Elméletileg 2022-ben már nem kap több frissítést a League of Legends, a játékegyensúlyért felelős csapat tagjai már a 13.1-es patchre készülnek. Mivel az előszezon hetei pörögnek, ezért elég képlékeny még jelenleg a meta, mivel az idézők próbálják elsajátítani a következő szezon változtatásait. Átalakult a dzsungel, új tárgyak kerültek be, valamint jelentős mennyiségű hős is változott az elmúlt közel másfél hónapban. Az alábbiakban azt az 5 hőst találjátok meg, amelyek jelenleg a legjobban teljesítenek Platina feletti Solo/Duo Queue-ban a 12.23b-ben.

5. Janna - 52,9%-os győzelmi arány

Az egyéni/páros rangsorolt mérkőzések koronázatlan királynője kapott jó pár nerfet, amelynek hatására lecsúszott egészen az ötödik helyre. Ettől függetlenül még mindig az egyik legstabilabb támogatónak tekinthető, amelyet a 12%-os tiltási arány alá is támaszt. Az elmúlt napokban a Fnatic új támogatója, Rhuckz, sőt Vizicsacsi egykori csapattársa, Tore is választotta high ELO-ban a hőst.

4. Fiddlesticks - 53,0%-os győzelmi arány

A rémisztő madárijesztő nagyon boldog, ugyanis ismételten lehet két tábort egyszerre farmolni a dzsungelben. Alacsony pick és ban rate jellemzi, de ha szereted az AP-s junglereket, akkor mindenképp adj egy esélyt neki. Predatorral és First Strike-kal is játszhatod, sőt caPs Zed ellen midre is bevitte, bár ebben nem sok köszönet volt.

3. Dr. Mundo - 53,2%-os győzelmi arány

Papíron a legjobb flexválasztásnak számít jelenleg a Zauni őrült. A felső ösvényen és a dzsungelben is bevethető, ugyanis a beépített HP-regen és tankosság miatt nem igazán szenved sem a szörnyek, sem más hősök ellen. A Riot Games munkatársai állandóan elmondják, hogy túl sok a gyógyítás a játékban, ennek is köszönheti azt Mundo, hogy ennyire előkelő helyen szerepel a listán.

2. Sona - 53,4%-os győzelmi arány

Pont ugyanannyian választják, mint Fiddlestickst, azonban kicsit jobb számokat produkál az etwahlt pengető support. Summon Aery mellett kifejezetten jól lehet cserékbe belebonyolódni a 2v2-es szituációkban, a már korábban említett Rhuckz és Tore ezt bemutatta a saját mérkőzésein. A legnagyobb probléma általában Sonával a manahiány, ezért megéri a Tear of the Goddesst megvásárolni még úgy is, hogy lehet sosem készül el a Seraph's Embrace.

1. Vi - 53,9%-os győzelmi arány

Teljesen váratlan módon került a lista élére a The Game Awards 2022-n díjjal jutalmazott Arcane sorozat egyik főszereplője. A harcias igazságosztót kifejezetten a dzsungelbe választják a Platina feletti ELO-ban, ahol kiválóan megállja a helyét. A Chempunk Chainsword és Divine Sunderer kombináció elég "ütősnek" bizonyul a számok alapján, rúnából kizárólag a Conqeurornak, a Hódítónak van értelme, hiába ajánlják többen a Hail of Bladest.

Szerinted is Vi a legerősebb karakter most a játékban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik a jobb dzsungeles jelenleg?