Ezt gondolják a profi játékosok az M4A1-S nerfjéről

HuNter-, nitr0, Maniac, Xizt, ropz, rain és hampus árulták el gondolataikat az M4A1-S változásáról, valamint az alternatíváról, az M4A4-ről.

A Valve a Major után néhány nappal lecserélte Dust2-t Anubisra, valamint ismét változtatott az M4A1-S-en, ami egyre dominánsabb CT-oldalakat hozott az év végéhez közeledve. Az új frissítésen még nem láthattuk, ez a döntés hogyan változtatja a világ legjobb játékosainak hozzáállását a hangtompítós, illetve a sima M4-hez. De a véleményüket nem rejtették a véka alá, amikor a HLTV munkatársa megkérdezte tőlük a BLAST Premier őszi döntőjén.

huNter: „Nem sokat játszottunk még az új frissítésen, mert ezen a versenyen még a régivel játszunk. Azon kívül kipróbáltam, őszintén, nagy a különbség, sok játékos az A4-re fog váltani, amit sajnálok, mert nagyon kedveltem a hangtompítót és majdnem egész életemben azzal játszottam, de ez mindenkit érint és majd látjuk, hogy milyen lesz. Ha váltanom kell, váltok.”

nitr0: „Szerintem ez egy nagyon jó változás. Az én elképzelésem szerint a játékosok döntenek arról, hogy az A1-et vagy az A4-et akarják használni inkább. Az A1 még mindig elég jó. Szerintem ez egy jó kezdeményezés. A legtöbb profi most arról vitázik, hogy pályánként akarják-e cserélni vagy sem. A szűkebb pályákon a füstök spamelése miatt nem akarod, hogy lássák, honnan jönnek a lövések. Szerintem nagyon menő, hogy vannak lehetőségeink és választhatunk köztük. Nem tudom, az A1 egyértelműen sokkal gyengébb lett, öt golyó kell már elég közelre is és a legtöbb párbaj nagyjából ebben a távolságban történik. Szerintem érdekes és nagy vita lesz, hogy melyik fegyvert használjuk.”

ropz: „Érződik rajta a nerf, érzed néha, hogy több időbe telik lelőni vele valakit. Ezen a versenyen a régi verzión játszunk, szóval a régi M4-et használjuk. A jövőben több A4 fog feltűnni, én is ki fogom próbálni biztosan, legalább egy pár napig, csak hogy tudjam milyen. Eddig nem volt erre időm. Szerintem több A4-et fogunk látni a játékban.”

Maniac: „Őszintén, őrülök neki. Szerintem világos volt az elmúlt hónapokban, hogy az M4A1-S túl erős volt, a multikill potenciál magas volt a távolságtól függetlenül is. Nem tudom, hogy a megfelelő tulajdonsághoz nyúltak-e hozzá, több dologgal is lehetett volna játszani. Amit értékelek, hogy néhány helyzetben és pozícióban a CT-ket rákényszerítik a döntéshozatalra. Nem biztos, hogy az A1-S jó választás marad, lehet váltani kell az A4-re. Változatosságot akarok látni, hogy a játékosoknak dönteniük kelljen és ne rögtön az A1-S-t választják. Abu-Dzabiban meglátjuk, hogy mi a helyzet az A4-gyel.”

Xizt: „Szerintem jó, hogy nerfölték az A1-S-t, mert túl erős volt, ahogyan a CT-oldalak is. Talán még egy öregember, mint jómagam is tudott volna lőni egy 4K-t az A1-S-szel. Nekem tetszik, tegyük T-oldalúbbá a játékot.”

hampus: „Egy kicsit szomorú vagyok miatta, mert szeretek a hangtompítóssal játszani és most játszhatatlan lett. Annyira rossz, mintha trollkodás lenne ezzel játszani. Ha Mirage-on ticketnél vagy és rámpán jön valaki, fejbelövöd elsőre és még mindig kell bele két golyó. Neki meg AK-ja van és a világ összes ideje, hogy egyszer fejbelőjön téged. Szóval szerintem az A4-gyel kell játszani most már. Lehet mások nem így gondolják, de szerintem a hangtompítós majdnem játszhatatlan. Persze játszhatsz vele, de az A4 jobb. A 200 dolláros árkülönbség egy vakítógránáttal ér fel, ami nem sok. Szomorú vagyok, mert szerettem a hangtompítóssal játszani. Azt hiszem vennem kell egy szép A4-skint.

rain: „Gyakoroltunk vele, de itt még [a régi] M4A1-S van, ezért azzal játszottunk inkább. Szerintem még mindig elég jó, nem tapasztaltam akkora változást, de karrigan az A4-gyel játszott a gyakorlás során és elég szórakoztatónak tűnt újra elővenni. Szóval a verseny után én váltani fogok.”

Borítókép: Valve és HLTV/Professeur
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!