Minden idők legjobb videójáték-adaptációja lehet a The Last of Us

Minden idők legjobb videójáték-adaptációja lehet a The Last of Us

Alig várjuk már, hogy végre hétfő legyen és leülhessünk az első rész elé!

Nagyon sokáig elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha is szeretettel üljek le egy konzol elé. Nem tudom megmagyarázni, de valahogy mindig is a dicső PC-s táborhoz tartoztam. Az első The Last of Us és a PS3 nagy kísértés volt anno, de nem csábultam el. 2021 nyarán azonban megtörtént az elképzelhetetlen, beruháztam egy PS5-re és bár olyan játékokra voltam a leginkább kíváncsi, mint a Marvel's Spider-Man vagy a Ghost of Tsushima végül az rabolta el a szívemet, amire nem is számítottam, a The Last of Us.

Egyszerűen évek óta nem találkoztam ennyire jól megírt karakterekkel, ennyire szerethető szereplőkkel, ilyen mély sztorival és ennyire pazar látvánnyal, izgalmas játékmenettel. A mai napig vallom, hogy a The Last of Us Part I és II közel hibátlan játékok, melyekre évtizedek múlva is emlékezni fogunk.

Hasonló lehet most a terve az HBO-nak is, akik végre megfilmesítették a játékot és egy olyan TV-sorozattal szeretnének előállni, ami örök időkre a nézők emlékezetébe vésődik. Rengeteg izgalmas előzetest láttunk már. A készítők számtalanszor elmondták, hogy hűek maradnak a játékhoz, nem lesznek töltelékrészek és nem húzzák majd feleslegesen hosszúra a szériát, hogy aztán a rajongók zöme a közepénél megunja (helló The Walking Dead, igen, rólad van szó). Minden jel afelé mutat, hogy egy valóban kivételes adaptációt kapunk Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével, a kritikusok is rendre méltatják a feldolgozást.

Bár arra még várnunk kell, hogy saját szemünkkel láthassuk az első részt (jövő hét hétfőn debütál majd az HBO Max kínálatában), az első hivatalos értékelések már megérkeztek. A cikk írásának pillanatában 38 db kritika alapján 98%-os értékelésen áll a sorozat a Rotten Tomatoes oldalán, ami mindenképpen kimagasló pontszám, a videójáték-adaptációk között pedig egyenesen a csúcs! Könnyen lehet, hogy a The Last of Us lesz minden idők legjobb játék-adaptációja, én személy szerint örülnék is neki, ha ez a képzeletbeli cím a TloU neve mellé kerülhetne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!