A Microsoft beidézte a PlayStationt az ellenük zajló per kapcsán

Tovább gyűrűzik az Activision Blizzard felvásárlása körüli mizéria.

Tavaly év végén történ, hogy a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság FTC pert indított, hogy gátat szabjon a Microsoft azon törekvésének, miszerint közel 69 milliárd dollárért felvásárolnák az Activision Blizzardot. Szerintük ezáltal a vállalat könnyedén elnyomhatná a versenytársait, és ezt főként a Sony sínylené meg – aki szintén lépten-nyomon keresztbe tesz –, hiszen a legendás Call of Duty sorozat így az Xbox térfelére kerülne.

Ezen vádakra reagálva a Microsoft kijelentette, hogy CoD-játékokat széles körben elérhetővé tennék, és egy 10 éves szerződésben garantálnák, hogy a franchise játékai mindig aktuálisan elérhetőek legyenek a PlayStationökön is. Ezt természetesen a Sony elutasította.

Most következő lépésként a Microsoft intézett idézést a Sony Interactive Entertainment felé, hogy az FTC perével szemben védekezhessen. Egy jelentés szerint azt szeretnék, hogy a Sony fedje fel a PlayStation játékgyártási folyamatait, azonban ez olyan bizalmas részleteket is tartalmaz, melyeket a japánok nem szívesen osztanak meg riválisaikkal.

A Sony január 27-éig reagálhat az idézésre, melytől függően zajlanak tovább a folyamatok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek végül megtörténik a felvásárlás?

  • 57 %
  • 29 %
  • 14 %