FIFA 23: A francia már megvan, kettőre még szavazhatsz, így állnak a Player of the Month díjai

FIFA 23: A francia már megvan, kettőre még szavazhatsz, így állnak a Player of the Month díjai

Mbappé már hátradőlhet, de a többi top bajnokságban még nyitott a verseny.

Összesűrűsödtek azok az események a FIFA 23 Ultimate Teamben, amelyek a valós teljesítmény alapján díjazzák különleges kártyával az adott játékosat. Múlt héten megérkezett a Team of the Year (TOTY), szerdán természetesen megkaptuk a Team of the Weeket, és szép lassan a hó végéhez közeledve szállingóznak a Player of the Month szavazások is. Lássuk, hogy áll ebben a tekintetben az öt topliga.

Ligue 1

Azért kezdtem a francia élvonallal, mert ott nemrég hirdették ki, hogy a PSG sztárját, Kylian Mbappét választották meg a legjobbnak, ám még nem januárra, ez a november/decemberi időszak elismeréseként. Ott még várni kell egy kicsit a most véget érő hónap jelöltjeire.

Premier League

Folytassuk a sort a világ legerősebb bajnokságával, a Premier League-gel, ahol a novemberi/decemberi teljesítménye alapján Martin Ødegaard kapta a trófeát, teljesen megérdemelten. Ezúttal csapattársa Bukayo Saka van ott a jelöltek között, ahol felbukkant az a Marcus Rashford is, akit hangosan követeltek sokan már az előző hónapban is. Az alábbi jelöltekre tudtok szavazni.

LaLiga

A következő a spanyolok, akiknél szintén éles már a szavazás, és a PL-hez hasonlóan hét jelölt közül kell választani. A LaLigában nem történt szavazás novemberre és decemberre, utoljára Robert Lewandowski vehette át a díjat októberben. Szeptemberben egyébként Federico Valverde, augusztusban Borja Iglesias nyert.

Bundesliga

A német első osztályban még nem indult el a szavazás, de a jelölteket más ismerjük. A Bundesliga szünetelt decemberben és csak a múlt héten indult újra. Így viszonylag kicsi a minta, de szerintem senki számára nem lesz kérdés kire kell szavazni. Egy fiatal srácra aki remek teljesítményt nyújtott, a Bayern München ellen gólpasszt is kiosztott. Már 8-nál jár a bajnokságban, ami a második legjobb a teljes mezőnyben. Ő nem más, mint Szoboszlai Dominik.

Serie A

Végül, de nem utolsó sorban következzen az olasz bajnokság, ahol szintén még csak a jelölteket ismerjük. Moise Kean magára talált a szebb napokat is látott Juventusban. Szükség is lesz a jó teljesítményére, mert a 15 pontos büntetés miatt a klub a 10. helyre csúszott vissza, távol a Bajnokok Ligája indulást érő helyektől. Persze nem lesz egyszerű dolga Keannek, hogy elnyerje a díjat, mert a Napoli továbbra is menetel a bajnoki cím fele, amiből Osimhen és Zielinski is vastagon kivette a részét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!