The Last of Us: Így tért el a 3. rész története a játéktól

The Last of Us: Így tért el a 3. rész története a játéktól

Harmadik alkalommal bizonyítja a The Last of Us, hogy reális keretek között is lehet drámai posztapokaliptikus sorozatot gyártani. Jó pár stúdió példát vehetne a szériáról!

Hétfő hajnalban megérkezett az HBO The Last of Us sorozatának harmadik része. Bár az első epizód 100%-os értékeléséhez nem tudott felérni, a maga 96%-val semmi szégyenkezni valója nincs, főleg az epizód cselekményének ismeretében. A harmadik rész ugyanis olyan reálisan, olyan érzelmektől túlfűtötten mutatta be a játékok két szereplőjét, ami nem csak a The Lsst of Us-sorozat, de a teljes filmipar tekintetében páratlan.

Ez a rész azonban jócskán eltért a játékban látottaktól, ezt a készítők előre közölték. Sokkal nagyobb hangsúlyt akartak fektetni az epizód szereplőire, sokkal mélyebb történetet akartak nekik adni és ez páratlanul sikerült is. A következő percekben összefoglaljuk, hogy miben tért el a The Last of Us 3. epizódja a játékban látottaktól. Mondanom sem kell, hogy a következő sorok spoileresek mind a játékra, mind a sorozatra nézve, ennek tükrében folytassátok az olvasást.

Bill és Frank

A hétfői epizódban javarészt Lincoln városában jártunk, ahol megismerhettük Bill és Frank karaktereit. Talán az egyik legnagyobb változás a játékhoz képest, hogy ott a két férfi kapcsolata csak elejtett mondatokból és levelekből derült ki, míg a sorozatban szinte a teljes 3. epizódot ennek szentelték a készítők. Míg a játékban soha nem találkoztunk Frankkel, csak a férfi holttestével, addig a sorozatban megismerhetjük őt, első találkozását Billel és szerelmük kibontakozását is.

Frank és Bill a The Last of Us TV-sorozat 3. epizódjában

A játékban persze ezen a részen is több akciójelenetbe botlottunk Joellel, a sorozatban nem volt ilyen. Inkább a két karakter érzelmeit és életüket mutatták be, azt, hogy Joel még halálukból is merít egy nagy adagnyi motivációt az előtte álló útra. Mert míg a játékban Frank magára hagyta Billt, majd megfertőződése után véget vetett életének, addig a sorozatban nem hagyták el egymást, Bill viszont meghalt.

Frank gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, így végül ő maga döntött a békés, saját akaratából bekövetkező halál mellett, Bill pedig követte őt. A sorozatban így Bill és Ellie nem is találkoztak, mire Joelék Lincolnba értek, Bill és Frank már nem éltek. Ám az epizód vége hasonlóan végződött, Joel és Ellie autóval indultak tovább. Az HBO sorozata így kerek történetet adott Billnek és Franknek, hiszen a játékokban bár Bill még élt, amikor Joelék eljutottak városába, későbbi sorsa tisztázatlan, a The Last of Us Part II-ben Ellie csak néhány szóban mesél róla Dinának.

Bill, Joel és Ellie a The Last of Us játékok első részében

Ismét egy hetet kell várnunk a következő részre, amihez már meg is érkezett az előzetes. Ezt látva pedig nagyon úgy tűnik, hogy a 4. epizódban azok is megtalálják majd számításukat, akik több akcióra vágynak. Feltűnik majd a színen a Melanie Lynskey által életre keltett Kathleen is, aki Kansas Cityben, a helyi forradalmárok vezetője lesz, meglehetősen szélsőséges nézetekkel.

A The Last of Us 4. epizódja február 6-án érkezik debütál majd a hazai HBO Max kínálatában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!