LoL: Két hónapja nem hallani a kedvelt játékmódról

LoL: Két hónapja nem hallani a kedvelt játékmódról

A kliensen belüli kompetitív versengés élménye többeknek hiányzik.

A Riot Games egyik legjobb húzása volt, hogy az idézők számára lehetővé tették az ingyenes, nagyobb rákészülést nem igénylő versenyzést. Ez az élmény az, amelyet a döcögősen induló Clash biztosítani tud a játékosok számára minden második héten. Legalábbis az elmúlt évben ez volt a bevált gyakorlat, azonban a 2022-es Worlds óta egyetlen egy ilyen mini-tornát rendeztek csak meg a League of Legendsben, azt is ARAM-játékmódban. Egyelőre érthetetlen, hogy miért nincsenek újabb hétvégék, amikor összegyűlhetnek az baráti társaságok és a véletlenszerűen összesorsolt harcosok, hogy néhány óra alatt profi e-sportolónak érezzék magukat.

Vissza lehetne nyúlni az ARAM-hoz, csak legyen már valami!

A LoL-osok annyira ki vannak éhezve, hogy már az is elég lenne nekik, ha legalább az ARAM Clash visszatérne. Összességében nem volt rossz az Ordító szakadékban pörgős Bo1-eket vívni, sőt a jutalmazásra sem lehetett panasz. A klasszikus Clash ennél jóval összetettebb, annak minden pozitívumával és negatívumával. Hosszabb meccsek, rengeteg feladás, de egy olyan élmény, amelyet rangsorolt környezetben sem tud megszerezni még a legnagyobb tryharder sem. A Clashhez legközelebb talán a Champions Queue áll, azonban ebbe az exkluzív csapatba csak a világ legjobb idézői kerülhetnek be, a magyarok közül például Vizicsacsi és bluerzor.

Pontosan senki sem tudja, hogy mi állhat az elhanyagolt Clash hátterében, de voltak az elmúlt hetekben olyan hírek, amelyek talán segíthetnek összerakni a képet. A Riot Games cégét hackertámadás érte, többek között a League of Legends és az anti-cheat program forráskódját is megszerezték a bűnözők. Egy ekkora tüzet eloltani nem egy-két napba telik, így a fejlesztőknek és programozóknak azon kellett dolgozni, hogy minden adat biztonságban legyen, emellett elindították a 13. rangsorolt szezont, valamint az össze e-sport ligát. Ennyi feladat és nem várt esemény fényében el lehet fogadni, hogy a Clashre nem jutott idő. Remélhetőleg februárban (tavaly február közepén indult az év első Clashe) már szórnak morzsákat a lelkes, de kicsit aggódó idézőknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked hiányzik a Clash?