apEX: Spinx végre érti, hogy sztárként teljesítenie kell

apEX: Spinx végre érti, hogy sztárként teljesítenie kell

A Vitality nagyon erősen kezdte az évet, miután Spinx végre magára talált. A csapat irányítója részletesen elmondta, hogyan érték ezt el.

A Vitality egy fölényes NIP elleni győzelemmel kezdte meg a katowicei menetelését. A siker nem kis részben köszönhető annak a Spinxnek, akit a tavaly nyáron igazoltak le. Az ENCE egykori sztárja azonban nagyon nehezen talált magára és csak most, az elmúlt hetekben kezdett el végre teljesíteni. Többek között erről is beszélt a csapat irányítója, apEX, egy HLTV-nek adott interjúban.

A tavalyi évről

„Nos, nyilván, 2022 elég csalódáskeltő volt nekünk. Ez volt a legkiábrándítóbb évem egyénileg. Fontos beszélgetéseink voltak a BLAST Abu-Dzabi után arról, hogy mit is akarunk és hogyan fejlődhetnénk 2023-ra. Sok ötletünk volt, nyilván próbáltuk megnézni a gyengeségeinket, hogy mi történt 2022-ben, csak hogy jobbá váljunk. A BLAST jól indult, szerintem jók voltunk, itt is jól kezdtünk, és ez fontos nekünk, mert a fő cél Párizs. Készen akarunk állni rá.”

Spinxről

„A Rio Major után láttam, hogy nem teljesít valami jól és beszélni akartam vele arról, hogy miért, hogyan érez. Lotan nagyon tehetséges, de még fiatal, tapasztalatlan. Egy irányítóval játszott korábban és egy játékstílust. Az ENCE-ben egy kicsit gyorsabban játszottak, hogy őszinte legyek. Nyilván több teret is kapott, egyszerűbb volt neki lurkölni.

Egy ponton megpróbált inkább a csapatért játszani és én úgy éreztem, nem úgy lurkölt, ahogyan szeretett volna. Beszéltem vele és elmondtam neki, hogy remek játékos és szükségünk van a teljesítményére. De először is, magára kell gondoljon, nem a csapatra. Valamennyire megértette ezt és elkezdett inkább magáért játszani. Illetve néhány pozíciót is cseréltünk, például Overpasson CT-oldalon a legjobb helyre tettük A-n. Odaraktuk, de korábban hadessal játszott, aki segített neki, most pedig ZywOo mellé került és félt magáért játszani. Elmondtam neki, nem akarom, hogy ugyanazt csinálja, mert ez mégiscsak ZywOo, de attól még játsz magadért. Kérj flasht, kérd meg ZywOo-t, hogy segítsen helyezkedni, mert fontos, hogy az A-játékosunk jól játszon ezen a pályán. Azóta jobban teljesít Overpasson és érti, hogyan akarunk játszani.

Nagy legendák közé jött ebbe a klubba, ZywOo négy éve játszik profiként, de már kétszer top 2, kétszer top 1 volt a világon, Magisknek három, dupreehnek négy Major címe van, szóval ez nagyon más, mint az ENCE-ben volt. Most már végre érti, hogy sztárként teljesítenie kell. Megpróbáltuk a legjobb feltételeket megteremteni ehhez.”

A hősök csarnokáról

„Nos, nyilván ez a legjobb nekem, mert látom a másik csapatot. Ezt szeretem. Ha egy stúdióban vagyunk és valami nagy cucc van körülöttünk, nem látjuk egymást, az nagyon más. Itt úgy érzem magam, mint a BLASTon, látom a másik csapatot, ordibálhatok nekik, magam lehetek. Szerintem ez jó a csapatnak is. Nehéz megfogalmazni, de nem szeretek egy kis szobában, egy gyakorlószobában lenni játék közben. Azért vagyok itt, hogy megmutassam az érzelmeim és az energiám a csapattársaimnak, ez az egyik legnagyobb erősségem. Nagyon jó, hogy ilyen az elrendezés itt.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.05. - vasárnap
12:30 - Outsiders vs fnatic
16:00 - G2 vs FaZe
19:30 - NAVI vs Liquid

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!