IEM Katowice: Kaotikus mérkőzéssel indult torzsiék szezonja

IEM Katowice: Kaotikus mérkőzéssel indult torzsiék szezonja

Folytatódik az IEM Katowice! Gyertek és nézzétek velünk a világ legjobb csapatait a magyar közvetítésen, valamint gyűjtsétek a FACEIT-pontokat!

Az IEM Katowice csoportkörének első napján az A-csoportot leuralták a favoritok, a B-csoportban pedig láthattunk egy erős Vitalityt, majd torzsi és a MOUZ első idei meccsét az OG ellen. A 2023-as debütön nem sokon múlott az egerek győzelme, de sajnos degster az alsóágra küldte őket egy kaotikus, TEC-9-nal nyert kört követően.

A LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEK KATOWICÉBŐL

Több izgalmasnak ígérkező párosítást is kaptunk a csoportkör első napján. Azonban nem a Cloud9–NAVI, a FaZe–Spirit vagy a Vitality–NIP volt a nap legjobb meccse, hanem az OG és a MOUZ találkozója, ami egy végtelenül szoros Mirage-on degster 41 fragjének köszönhetően dőlt el végül.

A széria Infernón indult, ahol az OG nyerte az első pár kört, de a MOUZ ezt gyorsan meg is fordította xertioN és torzsi remek védőjátékának köszönhetően 9:6-ra. Ha nincs F1KU, az OG hátránya még nagyobb lett volna. A második félidőben azonban ez nem nagyon számított, a MOUZ a T-oldalon is magabiztosan játszott és 16:9-nél jött is a győzelem.

Overpasson xertioN és frozen uralták a korai köröket, ezzel 5-0-ás T-oldali előnyt kialakítva. Azonban degster és NEOFRAG 7:8-ra mentették a félidőt. A fordulás után az egereké maradt a vezetés, 12:9-ig mentek el. De az OG játékosai – nexával az élen – visszajöttek, fordítottak, majd le is zárták a pályát, miután a hátralévő nyolc körből hetet behúztak.

Jöhetett Mirage, ahol a MOUZ már a negyedik pisztolykörét szerezte meg a széria során. XertioNnek hála egy domináns félidő felé meneteltek a T-oldalon, egy ponton 8:2-re is vezettek. De az OG felzárkózott 6:9-re, a második félidőben pedig teljes káoszba fulladt a találkozó.

Mindkét csapat kezdett fáradni és a 30. körben az OG néhány SMG-vel és degster TEC-9-jával elérte a hosszabbítást. Itt folytatódott a hibákkal teli adok-kapok. Az első etapban mindkét csapat hibátlan CT-oldalt hozott, tehát jöhetett a második. Itt végül az döntött, hogy az OG a T-oldalon is összehozott két kört, így 22:19-nél megnyerték a szériát.

ÁGRAJZOK Az 1. NAP VÉGÉN

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.05. - vasárnap
12:30 - Outsiders vs fnatic
16:00 - G2 vs FaZe
19:30 - NAVI vs Liquid

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!