stavn: A csapat minden tagja hisz abban, hogy megnyerhetjük ezt a versenyt

stavn: A csapat minden tagja hisz abban, hogy megnyerhetjük ezt a versenyt

A Complexity elleni nyitógyőzelmét követően beszélt stavn a katowicei célokról, az év eleji felkészülésükről és az M4-metáról.

A Heroic már a továbbjutásért játszik e cikk írásánának pillanatában az IEM Katowicén. CadiaNék tegnap egy egészen szorosnak mondható Complexity elleni találkozón kezdték szereplésüket Lengyelországban, most pedig az OG ellen játszanak éppen. A B-csoport favoritjaiként persze jóval nagyobb ambícióik vannak a továbbjutásnál és stavn a HLTV-nek adott interjújában ezt nem is rejtette véka alá. Bár hozzá kell tenni, hogy cadiaN betegen játszik tegnap óta, ami nem tudni, meddig tartható fent.

A BLAST Premier tavaszi csoportköréről

„A BLAST csoportköre előtt bootcampeltünk egyet, de az első néhány napon kicsit felületesek voltunk. Nem éreztük, hogy akarjuk ezt. Szerintem ez minden csapatnál normális egy szünet után, mindig rá kell találnod a játékodra egy kicsit, mert mindenki a családjával és a barátaival meg hasonló dolgokkal töltötte az idejét. Újra meg kell találd az egyéni formád, hozzá kell szoknod a csapatos CS-hez, szerintem a bootcamp végére ez sikerült. A BLAST csoportköre alatt olykor magas színvonalat mutattunk, de amikor gyengébbet, az nem volt elég jó.”

Az IEM Katowicéről

„Nem vagyunk annyira magabiztosak, mint a tavalyi év végén, de azt kell mondjam, továbbra is nagyon magabiztosak vagyunk. A csapat minden tagja hisz abban, hogy megnyerhetjük ezt a versenyt. Nincs egyértelmű favorit szerintem. A G2 igen erősnek tűnt eddig, de nem játszottunk még ellenük. Amikor utoljára találkoztunk, nyertünk ellenük. Szóval ja, szerintem mindenki magabiztos a csapaton belül, csak több meccset kell játszanunk és vissza kell szoknunk.”

Anubis permaban vagy hétpályás map pool?

„Nem hiszem, hogy túl sokat mondhatok el erről a kérdésről, bár szerintem Anubis egy szórakoztató pálya. Talán játszani fogjuk, talán nem [mondja nevetve]. Volt egy beszélgetés [a hétpályás map poolról], fogjuk rá.”

Az M4-metáról

„A csapatunkban jelenleg mindenki a hangtompítósat használja. Ha a top csapatokat nézzük, 50-50 lehet most. Szerintem jelenleg mindkettő jó választás, ami azt illeti. Elég jó egyensúlyt találtak köztük. Mindkettő használható. A hangtompítós szerintem még mindig ugyanolyan jó nagy távolságú párbajokban. Nem kell hozzá olyan jó célzás, hogy ölj vele. Nyilván több golyó kell belőle most már, de nem tudom mit mondhatnék, egyszerűen nagyon erős nagy távolságoknál. Csak megnyomod a bal egérgombot és nyomva tartod. Az A4 nyilván erősebb, mert több a golyó benne és gyorsabban lő. Mindkettőnek vannak előnyei, de egyelőre mi a hangtompítósnál maradunk.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az IEM Katowicét élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT-pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

02.06. - hétfő
12:30 - NIP vs Outsiders
16:00 - Complexity vs MOUZ
19:30 - FaZe vs IHC

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!