Időben érkezik a Sons of the Forest, de nem úgy, ahogy azt gondolnád

Időben érkezik a Sons of the Forest, de nem úgy, ahogy azt gondolnád

A The Forest után a második rész is korlátozottan jelenik meg.

Úgy tűnik az Endnight Gamesnek bejött az a formátum, miszerint a The Forest 2014-ben még egy nagyon-nagyon korai hozzáférésű játékként jelent meg, és csak 2018-ra kapta meg a végleges verzióját. Ugyanis a stúdió valami hasonlóra készül a Sons of the Forest kapcsán is. Az első rész hatalmas siker lett, amit részben annak is köszönhettek, hogy hallgattak a közösség visszajelzéseire. A cím mindenképpen folytatásért kiáltott, amit be is jelentettek 2019-ben. Az eredeti, 2021-es megjelenést hamar elvetették, és 2022 májusát célozták meg. Ahogyan az lenni szokott, először októberre, majd 2023. február 23-ra módosult az új megjelenési dátum. Ekkor azt ígérték, hogy ez lesz az utolsó csúsztatás. Ezt úgy tűnik betartják, de annak az árán, hogy bő két hét múlva nem a végleges verzió jelenik meg, csak egy korai hozzáférésű program.

„Hosszú út vezetett el idáig azóta, hogy elkezdtük a Sons of The Forest fejlesztését, ami a valaha készült legnagyobb és legösszetettebb játékunkká nőtte ki magát. Még mindig nagyon sok mindent szeretnénk hozzáadni; tárgyakat, új mechanikákat, javítani a játékegyensúlyt és még sok mást. Nem akartuk újra elhalasztani, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább bevonjuk a közösséget a projekt további fejlesztésébe, és megtartjuk a február 23-i megjelenési dátumot, viszont Early Accessben adjuk ki.

A The Forest hatalmas siker lett, ami főként a fantasztikus közösségnek és a játékosok által velünk megosztott javaslatoknak, visszajelzéseknek és hibajelzéseknek köszönhető. Nagyon izgatottak vagyunk, és reméljük, hogy a játékosok velünk akarnak jönni erre az új útra, hogy ez legyen a végső túlélő horror szimulátor” – áll az Endnight közleményében Steamen.

Nem feltétlenül rossz ötlet  a várva várt horror túlélőjátékot megjelentetni időben, de még félkész állapotban. Így elkerülhetik a rajongók csúsztatás miatti bosszankodását, de hibák és hiányosságok miatti felháborodását is, ha teljes értékű játéknak próbálnák meg eladni. Az Endnight célja tehát, hogy minél több visszajelzést gyűjtsön a közösségtől, hogy a hibákat és problémákat azonnal kezelni tudják, ahelyett, hogy teljesen elhalasztanák a játékot. Egyébként kizárólag PC-n megjelenik majd meg, és fogadni lehet arra, hogy ennek a közösségnek egy hatalmas része több mint hajlandó lesz hatékonyan stressztesztelni a játékot, miközben felfedezik azt. Azért azt reméljük, hogy ezúttal nem kell majd négy évet várni arra, hogy elérje a végleges formáját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!