Riport: syrsoN nem játszik tovább a BIG kezdőjében

Egy akadémista váltja a BIG-nél három éven át AWP-sként játszó syrsoNt.

A BIG délelőtt jelentette be, hogy a soron következő IEM Brazília selejtezőjén syrsoN helyett akadémistájuk, hyped fogja forgatni az AWP-t. A németek azt írták, hogy személyes okok miatt nem tud velük játszani syrsoN az online megmérettetésen. De ez alapján még inkább egyszeri, ideiglenes fennakadásra számítottunk, ami a BIG-re sajnos túlzottan is jellemző.

Azonban nem sokkal ezután Luís Mira előállt egy riporttal a Dexertón. Ez alapján inkább úgy fest, hogy valójában végleges syrsoN döntése és a jövőben már nem láthatjuk őt a BIG kezdőjében. Ugyanis a riport szerint syrsoN azonnali hatállyal a kispadra kérte magát a katowicei kiesésüket követően. A jelenleg is futó IEM tornán a 13-16. helyen végeztek, miután a play-inen átjutottak, de a Spirit és a G2 megverte őket.

SyrsoN 2020 elején csatlakozott a BIG-hez, több online versenyen is remekelt abban az évben, a HLTV a 10. legjobb játékosnak választotta. Viszont a koronavírus-járvány lecsengésével és a LAN-ok visszatérésével együtt az ő teljesítménye is felszívódott – nem tudta erős játékát átültetni az új környezetbe. 2023. sem indult valami ígéretesen a csapatnak, Katowice előtt a BLAST Premier tavaszi csoportkörén is kiestek, ami azt jelenti, hogy a BIG-nek a Showdownról kell bejutnia a washingtoni fináléba.

A riport szerint a syrsoN helyére érkező hyped nem átmeneti megoldás lesz, hanem végleges. A fiatal német AWP-s egyébként igen ígéretes tehetségnek számít: az elmúlt hónapokban remekül teljesített a BIG Academy színeiben és 1,16-os átlagos HLTV-értékelésén túl az ESL Meisterschaft őszi versenyén MVP-nek választották.

A BIG felállása

Johannes ⁠tabseN⁠” Wodarz
Nils ⁠k1to⁠” Gruhne
Josef „⁠faveN⁠” Baumann
Karim „⁠Krimbo⁠” Moussa
Marcel „⁠hyped⁠” Köhn

Fatih „⁠gob b⁠ Dayik (edző)

Florian ⁠syrsoN⁠ Rische (kispad)

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!