Jöhetnek a 70 dolláros Nintendo játékok?

Jöhetnek a 70 dolláros Nintendo játékok?

Egyre több játékkiadó vezeti be a 70 dolláros, vagy még drágább játékokat, és úgy fest, a Nintendo is beáll a sorba.

Egy nagyon érdekes (vagy aggasztó) oldal tűnt fel, majd rögtön el a Nintendo Store-ban: az idén május 12-én megjelenő Legend of Zelda: Tears of the Kingdom árcédulája az eddig megszokott helyett már a 70 dolláros kategóriába került.

A Tears of the Kingdom Store ezen oldalát persze nagyon rövid időn belül törölték a Nintendo weboldaláról, azonban ami egyszer felkerült az internetre, azt már lehetetlen leszedni róla. Az eseményre több viszonteladó is reagált, a GameStop, a Best Bu és az Amazon sem fogad több előrendelést a Legend of Zelda-széria legújabb részére.

A videojátékok drágulása nem egy új jelenség, ugyanis a PS5 és az Xbox Series X|S generáció megjelenése óta nem szokatlan az, hogy a játékok ára 50-60 helyett 70-80 eurót vagy dollárt kell fizetni. A konzolok után a PC-játékok árát is emelték, a Ubisoft az elmaradt Skull and Bonesszal akarta bevezetni a 70 eurós eladási árat, a nemrég megjelent Forspoken pedig már a 80 eurós kategóriába esik, pedig a játék értékelései nem túl jók, valamint maga a játékmenet sem nyerte el a közönség tetszését.

A Tears of the Kingdom azonban még az áremelkedéssel együtt is megérdemli 2023 Legjobban várt játékának címét, amit a 2022-es Game Awards díjátadón nyert el. A Nintendo Switch-re kiadott elődje, a Legend of Zelda: Breath of the Wild majdnem 100 pontot ért el a Metacritic értékelései alapján, és még a felhasználók szerint is 8.7 pontot érdemel a maximális 10-ből, így a következő rész is eszméletlenül jónak ígérkezik. Azonban félő, hogy az idő előrehaladtával a kiadók egyre gyakrabban szeretnének árat emelni, így az eddig sem túl olcsó hobby még jobban terhelheti a játékosok pénztárcáját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!