FIFA 23: Még a sasszeműek számára sem egyértelmű, hogy gól született-e

FIFA 23: Még a sasszeműek számára sem egyértelmű, hogy gól született-e

A bűvészek óta tudjuk, hogy a nézőpont kulcsfontosságú. A szemünk vagy a FIFA téved?

Vannak olyan esetek, amikor nagyon nehéz a szemünknek hinni. A bűvészek megmutatták nekünk, hogy bizony a hiszem, ha látom nem éppen életbiztosítás. Időnként ez a labdarúgásra is igaz, hiszen minden nagyon gyorsan, pillanatok alatt történik, vannak olyan szituációk, amik teljesen becsapják a szemünket. Ebben a témában nekem azonnal Stefan Kießling gólja jutott az eszembe még 2013-ból a Hoffenheim ellen:

A hihetetlen történések alól a FIFA sem kivétel, főként, mert a program hajmeresztő dolgokra képes. A játékosok rezonálnak, repkednek, esnek-kelnek, teljesen ellentmondanak a fizikának, vagy épp a labda teleportál a hálóba. A játékvezetők pedig időnként bekötött szemmel vezetik a mérkőzéseket. Éppen ezért nagyon nehéz eldönteni, hogy mi néztünk valamit félre, vagy a program hibázott már megint egy nagyot.

Ez a helyzet az alábbi videóval is. Az látszik, hogy Bale szabadrúgása után a labda a hálóban köt ki. A bíró mégis a szögletzászlóra mutat. Mivel egy programról beszélünk természetesen nincsenek felháborodott reakciók a játékosok részéről, így ebből nem tudunk kiindulni. Én többszöri megnézés után is gólnak látom, de elfogadom azt az érvelést is, miszerint a visszajátszáson látszódna, hogy a kapus kivédi a lövést úgy, hogy a kapu jobboldala mellé üti, és azon a narancssárga tartóoszlopon pattan vissza a labda a hálóhoz, ezért néz ki úgy, mintha a kapun belül lenne a játékszer. A döntés szempontjából a legrosszabbkor vált a kamera, így a védést biztosan nem látjuk. Engem az billentett a találat irányába, hogy túl kevés idő telt el. Ennyi idő alatt látszódnia kellett volna, ha a kapus még kiüti oldalra, az megteszi a távot a póznáig, majd visszapattan. Közben viszont a bogyó nagyon furcsán viselkedik a kapuban, így nehéz zsigerből elvetni azokat a véleményeket, hogy itt bizony sarokrúgásnak kell következnie. Te mit gondolsz?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted gól vagy szöglet a helyes ítélet?

  • 67 %
  • 33 %
  • 0 %