Eltűntek a The Day Before-videók YouTube-ról, óvakodjatok a játéktól

Eltűntek a The Day Before-videók YouTube-ról, óvakodjatok a játéktól

Rendesen unatkoztunk már The Day Before botrány nélkül, szerencsére ismét alkottak a fejlesztők.

Az tisztán látszik, hogy a Fntastic csapatának nincs marketingcsapata, nincs erejük és pénzük sem erre, emiatt pedig sok érdekes sztoriba belegabalyodtak már, melyek sajnos nem vetnek túl jó fényt sem rájuk, sem játékukra, a The Day Before-ra. Természetesen mindenkit megillet az ártatlanság vélelme és a The Day Before-ról sem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy átverés, de az utóbbi hetek és hónapok történései azért bekapcsolnak egy vészvillogót, amit látva nincs túl sok hitünk sem a csapatban, sem a játékban.

A Fntastic rázós történetét és a The Day Before körüli botrány kitörését ebben a cikkben foglaltuk össze, kezdésnek mindenképpen ezt ajánlom, ha képben akartok lenni a játék körüli kérdésekkel. Később aztán egy újabb halasztással folytatódott a sztori, miszerint ellopták előlük a cím jogait (mert ugye 3 éves fejlesztési fázis alatt senkinek jutott eszébe levédetni a The Day Before címet) és már saját embereik, saját moderátoraik is kételkednek abban, hogy egyáltalán létezik-e a játék.

Bizonyítván, hogy a csapat igenis dolgozik, pár napja kaptunk egy 10 perces előzetest, aminek minőségébe is ezer és egy oldalról bele lehet kötni, de bőven elég azt kiemelni, hogy ez sem mutatott semmit, egyszerűen egy 10 perces felvétel volt egy demóból, amiben nem történt semmi, nem kaptunk semmilyen tényleges bizonyítékot, hogy a Fntastic tényleg egy játékon dolgozik és nem különböző reklámokkal próbálnak átverni, illetve forgalmat generálni más projektjeiknek, például egy kommunikációs appnak.

Ráadásul utólag még az is kiderült, hogy ez a 10 perces előzetes sem volt túl eredeti, egyszerűen elloptak jeleneteket más sikeres játékokból és megpróbálták azt eladni sajátjukként.

Most pedig elérkeztünk a történet folytatásához, ami ismét egészen hihetetlen, ismételten nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez átverés, de egyszerűen annyira sok már az intő jel, hogy jobb inkább óvatosnak lenni. Történt ugyanis, hogy a játék nem csak Steamről, de YouTube-ról is eltűnt. Szinte minden eddigi gameplay felvétel eltűnt a csapat YouTube csatornájáról, legyen szó a 2021-es vagy a pár nappal ezelőtti előzetesről.

Csak a játék tartalmait nem mutató teaserek maradhattak és persze a kommunikációs appjukat reklámozó VLOG

A csapat elmondása szerint a cím elveszített jogai miatt van erre szükség, ami érthető is lenne, ha nem tartottak volna meg teaser videókat, amiken szintén ott a cím. Tehát nem használhatják a The Day Before címet, ezért letöröltek mindent, pontosabban csak azt, ami picit is mutat a játékból, vagy hát azokból a különálló demókból, amit játéknak álcáznak...

Két végkimenetele lehet ennek a történetnek. Vagy tényleg átverésről van szó és a Fntastic összehozza az elmúlt két évtized egyik legnagyobb botrányát, vagy tényleg ennyire amatőr és szerencsétlen a csapat, és magukénak mondhatják a világ legrosszabb, legkörülményesebb fejlesztési sztoriját. Akárhogy is legyen, mi kíváncsiak vagyunk, hogy végül mi lesz a The Day Before-ból.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!