Kiesett az EG! – Brazilok nyerték a Kassad Grand Slamet

Kiesett az EG! – Brazilok nyerték a Kassad Grand Slamet

Nagyot ment hajnalban a TeamOne az észak-amerikai RMR selejtezőn: miután kiejtették az EG-t és továbbjutottak, még megnyerték Kassad ezer dollárját, valamint a közösség örökké szóló tiszteletét is.

Szombaton írtunk arról, hogy az EG hogyan csinál magából bohócot az észak-amerikai RMR selejtezőn. Akkor egy teljesen random és vadiúj mixtől, a yurtól kaptak ki hosszabbításban. De ezután még visszamásztak a továbbjutás közelébe, tehát vasárnap két meccs is várt rájuk, ahol bizonyíthatták a rátermettségüket. Eközben az európai harcok jórészt véget értek az RMR-ért, ha kíváncsi vagy az eredményekre, ide érdemes kattintani.

Az EG-sztorihoz hozzátartozik még Kassad, aki nagy kritikusa az EG Blueprint nevű projektjének és a szervezet menedzsmentjének, továbbá nem egyszer pénzkidobásnak nevezte azt, amit művelnek az amerikaiak. Egyszer még előállt egy objektíven sokkal jobb támogatási rendszerrel is az észak-amerikai fiatalok számára, de egyelőre senki sem harapott az ötletre. A játékosok szívesebben igazolnak 15 fős felállásokba, na.

Az EG-vel szembeni ellenszenvét viszont nem szavakban fejezte ki ezúttal az edzőből lett elemző. A yur elleni RMR selejtezős vereséget követően ugyanis poénból létrehozta a Draulon által később csak Kassad Grand Slamnek nevezett „tehetségtámogató-rendszert”: Twitteren jelentette be, hogy ezer dollárt ad annak a csapatnak, amelyik kiejti az EG-t!

Nos, a profécia kezdetét vette, mindenki tudta, hogy csak idő kérdése és bekövetkezik. A yur elleni vereség és a Kassad Grand Slam létrehozása után az EG megverte a REIGNt és a Vendettát, tehát egy meccsre voltak a továbbjutástól. Azonban az MIBR kifogott rajtuk, így 2-2-re álltak a svájci rendszerű selejtezőben.

Tegnap este a Mythic következett, egy streamerekből álló mix, akiknek Kassad is szurkolt, hogy elvigyék a Grand Slamet. Ez a meccs viszont nem a közvetlen továbbjutásról szólt, csak az életbenmaradásról. A nyomás ellenére fl0mék nem fogtak ki autimaticékon, szóval jöhetett az utolsó esélyért folyó harc a brazil TeamOne ellen. Peacemaker csapata viszont két szoros pályán megcsinálta azt, amire a Mythic nem volt képes: kiejtették az EG-t a tavaszi Major ciklusból, ezzel megszerezték az ezer dollárt és a végtelen respektet érő Kassad Grand Slam címet! Ja és kijutottak az RMR-ra is, az se rossz.

Kassad természetesen nem hülyéskedett a pénzzel, már ki is fizette azt a TeamOne-nak:

Az amerikai RMR résztvevői
Liquid
FURIA
Imperial
paiN
BESTIA
Detonate
Nouns
00NATION
Complexity
Paquetá
Flamengo
Fluxo
MIBR
yur
Fuscão 1500
TeamOne

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!