Lesz Astralis az RMR-on, de nem lesz könnyű dolguk

Lesz Astralis az RMR-on, de nem lesz könnyű dolguk

A favoritok élték túl az RMR selejtezők szombati fordulóit, de Európában, Ázsiában és Amerikában is vannak még kiadó helyek.

Tegnap folytatódtak a BLAST.tv Párizs Major európai RMR-jainak zárt selejtezői, ahonnan korábban több csapat, így a G2 is továbbjutott, de az Astralis még nem. Device és társai ezen tegnap este változtattak: a SAW elleni 2-1-es győzelmüket követően megszerezték a helyüket a B RMR-on, ahol igen kemény csapatok ellen folytathatják a Párizsba vezető utat. De ne rohanjunk még ennyire előre, nézzük, kik élték túl a selejtezők utolsó fordulóit és mi vár még ránk a különböző régiókban!

Kezdjük Európával, ahol az Astralison túl az Eternal Fire, a Boombl4-féle 1WIN, valamint a beugróval induló OG, a kennyS-t is soraiban tudó Falcons és az sdy miatt talán ismerős Monte jutottak tovább 3-1-gyel. Ezzel párhuzamosan 1-3-mal búcsúzott két francia csapat, azaz az LDLC és a Mixfits, továbbá a PGE Turow, az EYEBALLERS, az Illuminar és az Anonymo. Mindkét RMR selejtezőn hat-hat csapat maradt életben, de ez innentől nem olyan egyszerű, mert igen, a 3-2-es csapatok is továbbjutottak, de a 2-3-asok még egy utolsó esély kvalifikációt játszanak ma – innen még két csapat szerez indulási jogot.

Tehát a végleges névsor még nem dőlt el, de a selejtezők ötödik fordulójában már biztos helyet szerzett magának az EU RMR-okra a UKCS két képviselője, vagyis az Into the Breach és a Viperio, továbbá az ukrán B8, a koryékat korábban kiejtő szerb iNation, az Aurora és a kiesés széléről visszatáncoló forZe. Ez azt jelenti, hogy a Tricked, a SAW, a HAVU, az 500, a HEET és a JANO mehetnek az utolsó esélyeket kínáló kvalifikációra, de 15-15 csapat már megkerült az EU RMR-okra. Nézzük, hogyan is festenek az egyébként igen keménynek tűnő mezőnyök!

EU RMR A EU RMR B
Outsiders Heroic
MOUZ Cloud9
fnatic BIG
NAVI ENCE
FaZe Vitality
Sprout NIP
Bad News Eagles Spirit
Apeks 9INE
GamerLegion G2
Falcons Astralis
OG Eternal Fire
1WIN Monte
Viperio Aurora
Into the Breach forZe
B8 iNation
+1 kiadó hely az utolsó esély kvalifikációról +1 kiadó hely az utolsó esély kvalifikációról

Ami a többi régiót illeti, Észak-Amerikában még nem ért véget a küzdelem, de a paiN és a Complexity már biztosan ott lesznek az amerikai RMR-on. Közel, de még kellően távol áll ettől mindenki kedvenc Evil Geniusesa, valamint a timbermen, az MIBR és a Detonate. Dél-Amerikában szintén vannak még kiadó helyek, eddig csak az Imperial és a BESTIA jutottak tovább.

Az ázsiai selejtezők is haladnak a maguk nyugodt tempójában. Az IHC megnyerte az ázsiaira keresztelt kvalit, amin leginkább Mongólia és Oroszország keleti régióinak játékosai indultak. Óceániában a Grayhound és a VERTEX győztek. Kínában a Rare Atom lett az első és a Lynn Vision tűnik a favoritnak a másik helyért – a TYLOO rajongók nagy szomorúságára. Ezeken felül lesz még közel-keleti selejtező is (Dél-Afrikával összevonva), de az csak a jövőhéten indul és a mezőny fele még nem ismert.

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!