Magyarországon is drágulhat az Xbox?

Magyarországon is drágulhat az Xbox?

Egyre több régióban drágul a Microsoft játékkonzolja.

A gaming a mai napig egy luxus hobbi. Nem olcsóak a játékok, nagyon drágák az erősebb asztali számítógépek, amelyek a legújabb címeket is gond nélkül elfuttatják. Ez is szempont sok olyan gamernél, aki úgy dönt, hogy vásárol magának egy konzolt. Ezek sem olcsók, főleg, ha hozzá számoljuk a perifériák árát, de még mindig jobban megfizethetőek, mint egy csúcskategóriás PC. Kérdés, hogy meddig, ugyanis az utóbbi hónapokban a Sony és a Microsoft is emelt az árain bizonyos régiókban. Az amerikaiak most a skandináv régió árazását vizsgálták felül, aminek következtében megemelték az Xbox Series X és Series S konzolok árát Svédországban.

Az Xbox Series X ára 5 695 svéd koronáról (550 dollár) 6 195 svéd koronára (599 dollár) emelkedett, több mint két évvel a konzol 2020 novemberi megjelenése után. Az Xbox Series S ára szintén emelkedett, 3595 SEK-ről (347 dollár) 3894 SEK-re (376 dollár). Azonban nem ez az első régió, ahol árat emeltek, és minden bizonnyal nem is az utolsó. Januárban Japánt érte el a drágulás, és ha ez átterjed Európára is, akkor valószínűleg csak idő kérdése, hogy kis hazánkban is feljebb kússzanak a számok. 

Látva a cég kommunikációját, ebben egyébként semmi meglepő nincs. Ugyan augusztusban, amikor a Sony a kihívásokkal teli globális gazdasági környezetre hivatkozva tavaly augusztusban emelte a PS5 árát Európában, Japánban és Észak-Amerika egyes részein, a Microsoft még kitartott amellett, hogy ez őket elkerülheti. Azonban néhány hónappal később már változott az álláspontjuk.

„Azt hiszem, egy bizonyos ponton emelnünk kell majd bizonyos dolgok árát, de az ünnepekre készülve fontosnak tartottuk, hogy fenntartsuk őket. Tartottuk az árakat a konzolunkon a játékainkon és az előfizetéseinken is. Nem hiszem, hogy ezt örökké tudjuk majd csinálni. Úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton kénytelenek leszünk bizonyos dolgok árát emelni” – mondta Phil Spencer még novemberben. 

A következő hónapban pedig a Microsoft megerősítette, hogy 10 dollárral emeli a főbb, first-party Xbox Series X/S játékok árát. Az idei évtől kezdve a Forza Motorsport, a Redfall és a Starfield 69,99 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban. 

Majd ezt követték az ünnepek után a januári bejelentések. „Rendszeresen értékeljük a helyi árképzés hatását, hogy a régiók közötti ésszerű következetességet fenntartsuk” – nyilatkozta a vállalat az év elején. „Ez az ármódosítás érinti vásárlóinkat, és nehéz döntés volt meghozni, de a jövőben is biztosítani fogjuk a vásárlóink által elvárt tökéletes Xbox-élményt” – tették hozzá.

A kérdés már csak, vajon hozzánk is elérhet a drágulás? Vajon itthon is drágulhatnak az Xbox-konzolok?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!