Szorul a hurok a Sony körül, egyre több barátja van a Microsoftnak

Szorul a hurok a Sony körül, egyre több barátja van a Microsoftnak

A Nintendo mellett újabb óriással egyezett meg a Microsoft.

A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox PC-s játékokat az Nvidia GeForce Now streaming szolgáltatására is elhozza. Ez nagyon nem néz ki jól a Sony szempontjából, hiába az előzetes aggodalmak, valójában ők állnak közelebb a monopol helyzethez a konzolpiacon. Brad Smith egy brüsszeli sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a piac 70%-át a Sony uralja a PlayStationnel. Ám nem csak erről esett szó, a Microsoft elnöke elárulta, hogy megállapodást kötöttek azzal az Nvidiával, aki néhány hónapja maga is ellenezte az Activision Blizzard felvásárlást.

A megállapodás értelmében az Xbox PC-s játékok teljes könyvtára elérhetővé válik az Nvidia GeForce Now-on. Ez olyan játékokat foglal magában, mint a Call of Duty, a Diablo és még sok más, amennyiben a vállalat Activision Blizzard felvásárlása végül sikerül. Egy Twitter felhasználó, charlieIntel szerint Smith azt mondja, hogy ez az üzlet – a nemrég bejelentett Nintendóval kötött megállapodással együtt„további 150 millió olyan eszközön teszi elérhetővé a Call of Duty-t, amelyeken ma még nincs”. Az új megállapodás mellett Smith megemlítette, hogy a Nintendo és az Nvidia által aláírt 10 éves szerződés „készen áll a Sony számára is.” A Sony azonban továbbra sem hajlandó aláírni azt a szerződést, pedig ezt a lépést már hónapokkal ezelőtt teljesítette az amerikai cég.

„Az Xbox továbbra is elkötelezett amellett, hogy nagyobb választékot adjon az embereknek, és megtalálja a módját annak, hogy bővítse a játékosok lehetőségeit” – mondta Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója sajtóközlemény útján. „Ez a partnerség segít az NVIDIA címkatalógusának bővítésében, hogy olyan játékokat is tartalmazzon, mint a Call of Duty, miközben a fejlesztőknek több lehetőséget biztosít a streaming játékok kínálására. Izgatottan várjuk, hogy a játékosoknak több lehetőséget adjunk a szeretett játékaikhoz” – tette hozzá.

Ő is kiemelte, hogy az Nvidia nagy ellenzője volt az üzletnek, ám ma már másképp vélekednek és támogatják azt. A Microsoftnál azt remélik, hogy ezek a megállapodások segítenek előrelendíteni a felvásárlást, ezért igyekeznek minél világosabbak lenni a szándékaikat illetően. Az Nvidia is természetesen nagyon boldog, hogy ez a partnerség összejött. 

„Az Xbox first-party játékok hihetetlenül gazdag katalógusának kombinálása a GeForce Now nagy teljesítményű streaming képességeivel olyan mainstream kínálattá teszi a felhőalapú játékot, amely minden érdeklődési és tapasztalati szinten vonzó a játékosok számára” – mondta Jeff Fisher, az Nvidia vezető alelnöke közlemény útján. „Ennek a partnerségnek köszönhetően a világ legnépszerűbb címei közül mostantól több lesz elérhető a felhőből egyetlen kattintással, és több millió játékos játszhat velük.”

Úgy látszik egyre többen elfogadják az akvizíciót, és lassan már csak a Sony füstölöghet magában.

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!