Sh1ro összetörte a G2 álmait, vége a győzelmi sorozatnak

Sh1ro összetörte a G2 álmait, vége a győzelmi sorozatnak

Az EG még mindig inkább boxzsák mint tier 1 csapat, a Cloud9 pedig remekül néz ki eddig – talán a máltai levegő teszi.

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonja, ahol tegnap a Cloud9 és a G2 összecsapásáról szólt minden. Az ezt megelőző szériák igen felemás kedvcsinálók voltak, de a Katowicében még gyenge C9 most mindent és még egy kicsit többet is bedobott a győzelemért. Míg a 2023-ban eddig veretlennek számító G2-nak elérkezett a nap, amikor nincs mindenki csúcsformában. Igaz, ennek kikényszerítésében az is segített, hogy végre valaki Vertigot választott ellenük. De mielőtt elmélyülünk a csütörtök esti főételben, nézzük, mi történt még!

Az EG továbbra is harmatgyenge, az Eternal Fire 16:6-ra verte őket Anubison úgy, hogy mindössze két darab T-körre voltak jók az amerikaiak – abból az egyik pisztolykör volt. Overpasson 2:13-ra álltak az első félidő végén, újabb gyors bukásnak néztek elébe. De a térfélcserét követően visszajöttek, sőt 14:14-nél egyenlítettek is a CT-oldalon. Azonban a törökök ekkor megelégelték a játszadozást és két gyors körrel még mélyebb depresszióba küldték az EG-t 16:14-nél, hiszen egy harmadik pálya lehetőségéhez nem szoktak ilyen közel állni.

Az IHC és az MIBR összecsapása jóval szorosabb volt az eredményt tekintve, bár a második félidők rendre a brazilokról szóltak. Infernot egy átlagos T-oldallal zárta a mongol fél, a 8:7-es előnyből azonban nem tudtak győzelmet varázsolni, az MIBR hamar elhúzott, a végén már csak szépítésre volt lehetőség (12:16). Anubis nagyon hasonlóan alakult, bár itt 11:6-os vezetést engedtek ki a kezükből az IHC játékosai (14:16).

Az Outsiders és a fnatic találkozója a szokásos mederben folyt, azaz Inferno és Vertigo kerültek elő, mindkét pályán remek T-oldalt hozott össze Jame, míg a védelmük pont annyira volt jó, ami egy tier 1 csapattól elvárható, semmi extra. Az első pályán 11:4-gyel fordulhatott az Outsiders, de ha körönként fizetik az embert, akkor a másik felet is hagynia kell játszani, szóval még 15:12-nél is hagyták kicsit zárkózni meziiéket a 16:14-es végeredményhez. Vertigon már nem volt ennyire nemes az orosz csapat, a 6:9-es védelmüket követően FL1T domináns teljesítménnyel küldte az alsó ágra az európai mixet (16:12).

Ezek után jöhetett a G2 és a Cloud9 rangadója. Előbbi csapat a BLAST Premier World Final óta 13 meccset nyert LAN-on, 16-ot összesen (az online RMR selejtezőkkel együtt). A Cloud9 pedig gyengén kezdte az évet Katowicében, de az EG-t az EPL első napján bucira verték. Tehát a következő kérdések merültek fel: folytatja-e a G2 a sorozatát és a Cloud9 tényleg olyan erős, mint azt tegnap előtt láthattuk? Nos, úgy néz ki a Cloud9 tényleg olyan erős, a G2 sorozata pedig amilyen szép és jó volt – rendre top csapatok ellen nyertek egy kompetitív érában –, véget ért.

Ebben a vétónak és sh1ronak volt fontos szerepe: előbbi a Vertigo pick, utóbbi a konstans multifragek miatt. Vertigo jelenleg a G2 hatpályás mappooljának leggyengébb, igazából nem is igazán létező láncszeme. Ez jó ideje egyértelmű volt, ennek ellenére a legtöbb csapat messziről elkerüli ellenük. Nem úgy a Cloud9, akik nem csak választották, de egy 12:3-as T-oldal után gyorsan be is húzták azt 16:6-ra. A G2 Inferno pickje miatt azonban volt esély arra, hogy visszajönnek a meccsbe, de sh1ro nem akart olyan sokáig fennmaradni tegnap este, szóval 30-9-es K-D-t hozott össze NiKoék ellen a 16:12-es lezárásért cserében! Fenomenális formában van a fiatal orosz, míg a túloldalon még NiKo és m0NESY is alulmúlták önmagukat – ritka alkalom az ilyen.

Az A-csoport állása a 2. nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League A csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Február 24. – péntek
16:00 - Eternal Fire vs Fnatic
19:30 - MIBR vs G2

Február 25. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Február 26. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!